You are here:

INTERVIU | Omul care l-a adus pe Djokovic la CFR se felicită pentru decizia luată: "FCSB ar fi fost o greşeală!"

INTERVIU | Omul care l-a adus pe Djokovic la CFR se felicită pentru decizia luată: "FCSB ar fi fost o greşeală!"galerie foto

Superliga

Comentarii

Agentul lui Damjan Djokovic, Michele Buongiorno, a vorbit pentru Telekom Sport despre viitorul mijlocaşului croat care s-a dovedit decisiv în cursa ardelenilor spre al patrulea titlu din istorie.

Djokovic a fost unul din oamenii cheie ai CFR-ului în acest sezon, iar în play-off a fost decisiv în partidele cu FCSB (1-1) şi Viitorul (1-0), când ardelenii au obţinut punctele necesare câştigării titlului graţie golurilor marcate de închizător.

În vara lui 2017, Djokovic a fost propus şi la FCSB, însă Michele Buongiorno l-a direcţionat în cele din urmă pe mijlocaş la CFR Cluj,  mutare pentru care se felicită acum.

Cât i-a crescut cota lui Djokovic după acest titlu cu CFR, la care a contribuit decisiv  chiar în ultima etapă?
Michele Buongiorno: După acest epilog pozitiv al campionatului nu putem spune decât că suntem cu toţii foarte mulţumiţi de ce a făcut Damjan la Cluj. Este fără îndoială un jucător valoros.

De ce a ales să se întoarcă la CFR şi care a fost adevărul în interesul celor de la FCSB pentru el? De ce nu a ajuns acolo?
A ales CFR pentru că era un proiect competitiv, o echipă bună şi îi ştia deja pe unii de acolo. Cunoştea oraşul, i-a plăcut mereu, cunoştea clubul, în plus, a păstrat mereu legătura cu cei de acolo, cu care s-a înţeles foarte bine. În ceea ce priveşte FCSB, îi alegi pe cei care te doresc mai mult. Azi s-ar fi dovedit o greşeală FCSB. Azi îmi vorbeşte numai la superlativ de Dan Petrescu, de care este impresionat, deşi a lucrat cu mari antrenori şi în alte ţări.

A marcat două goluri providenţiale, în duelul cu FCSB şi în ultima etapă cu Viitorul. Se gândeşte cumva la un transfer?
A făcut orice meci cu prestaţii înalte, iar cele două goluri au fost fundamentale. Cu FCSB, dacă nu dădeau ei gol, se termina demult campionatul. Damjan nu vrea să plece, mai are contract şi acum se gândeşte la Liga Campionilor. Normal că are calităţi de a juca şi în campionate mai mari. Acum este un jucător matur şi puternic. Eu zic că are toate caracteristicile necesare de a juca şi în Italia, in Serie A.

Cum aţi devenit impresarul lui?
L-am remarcat la Cluj, in 2014, când juca cu Felice Piccolo, un alt jucător al cărui agent sunt. Apoi l-am urmărit în Franţa şi Italia.

Înseamnă că putem vedea şi o întoarcere a lui Felice Piccolo în România?
Mi-ar plăcea. Şi lui Felice i-ar plăcea să se întoarcă. Este la un nivel fotbalistic puternic. Fizic se simte foarte bine şi România nu este un capitol închis. S-a simţit foarte bine la Cluj.


 

Afla mai multe despre: djokovicbuongiornofcsbcfr cluj 

viewscnt
Articole similare