Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INTERVIU | Scandal în boxul românesc. Dorel Simion l-a "nivelat" pe antrenorul Relu Auraş: "M-am săturat de el!"

INTERVIU | Scandal în boxul românesc. Dorel Simion l-a "nivelat" pe antrenorul Relu Auraş: "M-am săturat de el!"

Box

Comentarii

În boxul românesc nu mai este linişte. Dorel Simion, antrenorul lotului de tineret a răbufnit în presă, principala lui ţintă fiind antrenorul Relu Auraş. '

de Răzvan Ionaşcu

Dorel Simion susţine că Auraş a ajuns să conducă destinele boxului românesc, în condiţiile în care actuala conducere federală ar fi una decorativă.

Ai postat pe pagina ta de Facebook câteva lucruri interesante despre ce se întâmplă la centrele olimpice de box. Tu consideri că antrenorul Relu Auraş ar fi principalul vinovat de nereuşitele din această zonă a boxului. De ce?

Sunt nemulţumit în primul rând pentru că lucrurile nu sunt corecte. Vreau să vorbesc despre antrebnorul Relu Auraş şi să spun că lucrurile nu sunt corecte. Şi când spun acest lucru mă refer în primul rând la alegerea sportivilor care fac parte din centrele olimpice. Aceştia nu sunt cei care ar trebui să fie. Nu sunt selecţionaţi după valoare. De 12 ani acest domn Auraş conduce aceste centre de pregătire fără să fi livrat vreun sportiv de calitate aşa cum ar fi fost normal să se întâmple. Aceşti boxeri ar trebui să meargă mai departe către loturile de tineret şi seniori în ideea de a ajunge la Jocurile Olimpice. Din păcate acest lucru. Aşa cum spuneam, nu se întâmplă. Şi nimeni nu ia vreo atitudine. E ca şi cum lucrurile sunt foarte bine făcute. Însă nu este aşa.

Scandal în boxul românesc

Înainte de începerea dialogului nostru ai fost foarte dur şi ai spus că te-ai săturat de Relu Auraş.
Da, aşa este. Susţin această idee şi în acest dialog oficial. Nu dau înapoi. Voi face în acest sens şi o conferinţă de presă pentru că situaţia nu mai poate continua aşa, în privinţa acestui antrenor. Eu am avut un respect deosebit pentru domnul Auraş, dar atâta timp cât a făcut performanţă. Însă el de 15 ani nu mai face nimic. Ar trebui să se retragă într-un birou şi să ofere sfaturi pentru box. Avem nevoie de sfaturile dânsului dar nu în calitatea de antrenor şi mai ales în calitatea de preşedinte al Colegiului Naţional de Antrenori. În calitatea pe care o are acum nu face nimic. Din contră, face dezastru.  Din păcate el conduce tot. Este şi peste preşedintele federaţiei şi peste secretarul general. Nu se mişcă nimic în boxul românesc fără acordul lui. Şi uitaţi-vă unde am ajuns. Eu însă cred că sunt singurul care a refuzat să se alinieze acestei politici unice a lui Relui Auraş.

Este foarte grav ce spui tu acum, că de fapt Relu este singurul care ia decizii în boxul românesc, iar conducerea federaţiei este mai mult de decor.
Da, el este omul care conduce boxul românesc. Şi vă spun că tot ceea ce susţin acum pot argumenta. Au fost hotărâri de Birou Federal care au fost întoarse la o sută optzeci de grade după intervenţia lui Relu Auraş. Nimeni nu a avut ceva de obiectat. Toată lumea ascultă de el iar lucrurile nu se îndreaptă în direcţia cea bună. Ne afundăm tot mai mult. Performanţa e doar un vis frumos.

Totuşi, a părut o relaţie foarte frumoasă de colaborare între el, Feri Vaştag şi tine. A fost doar o aparenţă?
Asta a fost aşa un fel de vraja mării. El trebuie să aibă contolul asupra oamenilor pentru a putea primi bani. Asta e realitatea. Am vrut ca eu împreună cu Feri să ne unim alături de  şapte, opt antrenori, să facem un proiect frumos în Bascov, pentru a ridica boxul românesc. Ei bine, acest lucru nu s-a putut face. Acest domn preşedinte Auraş şi-a pus antrenorii lui. Aşa se face că pe toţi antrenorii, mai puţin pe mine, i-a numit el. Până şi pe Vaştag l-a eliminat.

Sunt şi alte lucruri subterane pe care le cunoşti şi pe care le poţi prezenta în acea conferinţă de presă?
Da, vor urma. Voi avea o discuţie la nivel de federaţie pentru a vedea cum aşezăm lucrurile. Apoi voi organiza o conferinţă de presă pentru că eu nu-mi bat joc de numele meu pe care l-am creat cu mândrie şi onoare pentru această ţară . Nu voi permite nimănui să-şi bată joc de mine, de familia mea şi de toţi cei care au făcut performanţă în acest sport, personalităţi mari în boxul românesc precum Vaştag sau Doroftei. Prea mult timp ne-au tăvălit şi ne-au ţinut la zid. E vorba de nişte oameni care au ajuns în funcţii de conducere şi care habar nu au de acest sport.


Contactat de Orange Sport, antrenorul Relu Auraş a reacţionat şi el la cele spuse de Dorel Simion.

"Dorel a intrat într-un con de umbră şi nu ştie cu cine să se certe. Caută să se lege de nişte nume importante pentru a mai ieşi şi el în evidenţă.

Să vii să spui că nu ai rezultate, când toată lumea ştie rezultatele pe care le-am obţinut în ultima perioadă, mi se pare o glumă proastă. Dar, Dorel aşa e, precum cântăreţii ăia care se ceartă între ei. Vede acum că nu mai e băgat în seamă şi caută, aşa cum spuneam, ceartă.

Mie nu-mi plac bârfele, pentru că şi eu aş putea să spun foarte multe lucruri", a spus Relu Auraş.

Afla mai multe despre: dorel simionrelu aurasboxscandal 

viewscnt
Articole similare