You are here:

Întreaga poveste a conflictului dintre Cosmin Contra şi Edgar Davids: ”Toată lumea îl ura” Galliani: ”Măcar l-ai lovit tare?!”

Întreaga poveste a conflictului dintre Cosmin Contra şi Edgar Davids: ”Toată lumea îl ura” Galliani: ”Măcar l-ai lovit tare?!”
Comentarii

Cosmin Contra a evoluat la AC Milan în sezonul 2001-2002. Fostul internaţional român a părăsit gruparea din Italia după ce s-a bătut cu Edgar Davids, într-un meci de Cupa Italiei dintre AC Milan şi Juventus.

Actualul selecţioner al României spune că nu acesta a fost adevăratul motiv pentru care a părăsit-o pe Milan, ba chiar mai mult, toată lumea l-a felicitat după cele întâmplate, iar clubul a hotărât să nu-l sancţioneze.

”A fost o fază, în primul minut al celor 45 de minute, o minge în dreapta, Gatusso îi fură mingea, el îi dă o lovitură din spate lui Gatusso, eu vin din spate îi dau şi eu una. Se face un meleu acolo împingeri, nu ştiu ce. Şi ne dă pe noi doi afară, pe mine şi pe Davids şi atunci eu îl las pe Davids să iasă primul.

Zic nu ne băgăm amândoi pe tunelul de vestiare şi atunci eu îl văd pe Montero, uruguayanul de la Juventus, fundaşul central, că-i face semn lui Davids să mă aştepte Davids pe culoar acolo şi atunci am zis, eu l-am lăsat să se bage în vestiar, să nu fie incidente, cum mă aşteaptaî? L-am ras... şi da, mă aştepta acolo pe culoar şi eu ce să mai vorbesc? Să mai stau?

I-am dat-o direct. Au venit acolo, a venit unul de pe banca lui Juventus, au venit pe tunel. Probabil ştiau că se vor încinge lucrurile, mi-a dat un picior în spate. După, a venit Abbitati mi-aduc aminte cu mănuşile alea l-a luat pe ăla de gât şi l-a pus de perete, i-a zis <<tu nu te băga, tu stai aici>> şi după, a venit securitatea, ne-a despărţit, i-am sparat arcada, i-a pus nu ştiu câte puncte de sutură, a venit Seedorf, care era coleg cu Davids la Olanda, <<i-ai spart arcada>> nu ştiu ce şi i-am zis <<trebuia să se bage în vestiar, nu să mă aştepte>>.

Mi-era ruşine de ce am făcut. La cluburile mari contează imaginea. Nu poţi ca jucător să faci asta, dar ce să fac? Pentru imagine să aştept să mă bată Davids? Să-mi spargă gura sau nasul? Eu mă apăr. Cea mai mare ruşine am suferit-o în avion la întoarcere. Întotdeuna Inter şi Milan împărţeam avionul cu care mergeam la Trieste şi ne întoarcem cu acelaşi avion.

Cea mai mare umilinţă, că întotdeauna în avion îmi plăcea să rămân printre ultimii, mai vorbeam, cea mai mare umilinţă, când am urcat toţi de la Inter şi toţi de la Juventus s-au ridicat în picioare şi m-au aplaudat. Cu Galliani, cu toţi conducătorii de la Inter şi Milan, că era Milan pe o parte şi Inter pe alta.

Mi-a fost o ruşine... umilinţă, ruşine. Îmi venea să mă bag în avion să intru acolo la bagaje, aşa ruşine mi-a fost, dar cea mai mare, în avion, m-a sunat Inzaghi. El era accidentatm, nu participa la TIM, el fusese la Juventus şi mi-a zis că-mi dă ce vreau eu, ce cadou vreau eu, ce masă unde vreau eu.

Aşa ură aveau jucătorii. Bobo Vieri, când am urcat în avion m-a luat în braţe. Zic, bă aşa urât să fie Davids în Italia? Şi după am aflat eu poveşti, ce făcea Davids... Când a venit la Milan dădea în copiii ăia în loc să-i ajute, era un tip arogant, dar am cerut scuze.

Ştiu că am ajuns la Madrid şi a doua zi dimineaţă vine delegatul echipei şi zice <<domnul Galliani vrea să vă vorbească>> zic, gata, sunt mâncat. Cobor, mă aştepta la o cafea, zice Cosmine ştiu şi problemele tale personale şi asta, mi-a ţinut teoria Milanului, imaginii, eu am cerut scuze, am zis că nu o să se mai intâmple. 

După care zice <<să ştii că amenda e de 115 mii de euro>>. Zic, ok, asta este, ce să facem. După care aşa zice <<dar măcar i-ai dat tare?>> Inclusiv domnul Galliani avea ură pe Davids. Până la urmă nu mi-au dat nici amendă”, a povestit Cosmin Contra la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cosmin contraac milanedgar davids,  

viewscnt
Articole similare