Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ioan Ovidiu Săbău, încântat de evoluţia lui Thiam, în victoria cu FC Botoşani: ”Avem nevoie de un astfel de jucător”

Ioan Ovidiu Săbău, încântat de evoluţia lui Thiam, în victoria cu FC Botoşani: ”Avem nevoie de un astfel de jucător”

Fotbal

Comentarii

Universitatea Cluj a reuşit să o învingă pe FC Botoşani, scor 2-0 (1-0), sâmbătă, într-o partidă din etapa a 27-a din Superligă.

Ioan Ovidiu Sabău, un antrenor fericit: ”Aş vrea să-mi felicit jucătorii pentru efort”

Antrenorul celor de la U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, s-a declarat extrem de bucuros de modul în care jucătorii săi au gestionat momentele cheie ale partidei cu FC Botoşani şi că la final au obţinut toate cele trei puncte.

Tehnicianul a fost mulţumit de evoluţiile tuturor jucătorilor, în special a atacanului senegalez Mamadou Thiam, cel care a, în opinia sa, aduce un mare plus echipei.

Aş vrea să-mi felicit jucătorii pentru efortul extraordinar. Am suferit şi din cauza terenului, şi lipsa de încredere. Am venit după acel rezultat cu Chindia, când am pierdut la ultima fază. Foarte grea a fost toată săptămâna.

Aveam mare, mare nevoie, de această victorie. Te ajută foarte mult. Şi pe ei ca jucători, şi pe mine ca antrenor. Ai mai multă încredere, plăcerea de a te antrena. Aşa se creează un grup puternic. Vreau să-i felicit. Au fost extraordinari.

Aveam nevoie de victoria, aşa am gândit. Asta ne-am dorit cel mai mult. Au fost meciuri în care am controlat jocul şi am acumulat puncte puţine.

Este adevărat că şi-n prima ocazie am controlat, am avut posesia şi ocaziile Le-am spus că trebuie să trecem peste primele 15 minute din repriza secundă. Au făcut şi ei schimbări, au venit peste noi.

Sistemul 4-3-1-2 nu ne-a avantajat prea mult. Benzile au urcat foarte mult şi nu am reuşit să le blocăm fundaşii şi au venit cu foarte multe centrări şi au avut superioritate în flancuri. Am schimbat sistemul, cu trei fundaşi centrali. Au intrat foarte bine Chipciu, Oancea, toţi ceilalţi, Stoica, Fulop, Filip.

Thiam este acel jucător motivat, care face diferenţa. Este foarte apreciat. E o muncă de echipă, dar ai nevoie de un astfel de jucător, care ia acţiuni pe cont propriu, loveşte balonul cu ambele picioare la fel de bine. E un mare câştig. La fel de importantă şi munca jucătorilor din spatele lui.

Un rezultat bun, chiar vreau să felicit. Cred că, cu acest rezultat, ne-am mai liniştit un pic. Urmează meciul cu Hermannstadt, apoi cu Farul. Meciuri grele şi importante pentru noi.

Trebuie să fiu inspirat, să văd ce schimbări fac pentru meciul de marţi. Unii nu pot juca din trei în trei zile. Pot apărea accidentări. Să vedem. Toţi sunt pregătiţi, au minute şi cu siguranţă ne vor ajuta.

Nu sunt dur deloc. Chiar ţin foarte mult la jucători. Poate chiar prea mult m-am apropiat de ei. Dar dacă am ales acest drum se pare că funcţionează. Este o relaţie de respect, chiar de prietenie în unele momente, şi văd un respect deosebit în tot cea ce fac în teren şi cum se pregătesc. Poate altă dată eram mai diferit, dar şi vârsta te aşază de multe ori”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, la finalul partidei cu FC Botoşani.

În urma acestui rezultat, U Cluj a reuşit să urce trei locuri în ierarhia Superligii, pentru moment, de pe locul 14 pe locul 11, cu 28 de puncte.

De partea cealaltă, FC Botoşani se menţine pe locul 9, cu 31 de puncte, şi îşi ia oficial adio de la play-off. Este la 10 puncte distanţă de Sepsi, cu trei runde rămase de disputat.

  • Moldovenii ar putea reintra în şanse doar dacă se va decide rejucarea partidei Sepsi - U Craiova 1948, iar covăsnenii nu vor câştiga.

Afla mai multe despre: ioan ovidiu sabau 

viewscnt
Articole similare