Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ion Ţiriac, cât pe ce să cumpere un club de tradiţie din Liga 1! Condiţia miliardarului român

Ion Ţiriac, cât pe ce să cumpere un club de tradiţie din Liga 1! Condiţia miliardarului român

Dinamo București

Comentarii

Istoria clubului de fotbal Dinamo Bucureşti putea fi alta în ultimul deceniu.

Ce club de tradiţie din Liga 1 a vrut să cumpere Ion Ţiriac

Dinamo a avut o perioadă "neagră" în ultimii ani, cu o insolvenţă trecută în istoria clubului şi cu încă una, care ar urma să şteargă din datoriile mari pe care "câinii" le-au acumulat către angajaţi. 

Totuşi, situaţia ar fi putut sta altfel, cel puţin la nivelul conducerii. Miliardarul român Ion Ţiriac a vrut să cumpere Dinamo în mai multe rânduri, susţine Playsport, în urma unei declaraţii oferite de Cornel Dinu, care a dat detalii despre ce s-a întâmplat în trecut, înainte ca Pablo Cortacero şi Ionuţ Negoiţă să deţină acţiuni la echipa din "Ştefan cel Mare". 

"Am să vă dau o informaţie în premieră. Este foarte interesantă. Eu am avut un amic, care în momentul în care Dinamo a început să aibă probleme, în 2010-2011, el a vrut să cumpere Dinamo. Chiar din 1999, Ion Ţiriac a vrut să cumpere Dinamo. Dar a pus nişte condiţii. Tot ce e pe aici se duce deoparte, rămân eu cu domnul ministru. Aşa îmi spunea, că mă prinsese ministru în 1990. Apoi şi Nicolae Badea a fost bine intenţionat. A greşit când a făcut acea asociere. Am mai spus, o repet, ştiu că nu învaţă nimeni nimic. Asocierile trebuie să fie impare, iar numărul 3 este mult. De acolo s-au întâmplat fel şi fel de lucruri care au dus în insolvenţă Dinamo.

Ei bine, amicul acesta al meu (n.r. – cel mai probabil face referire tot la Ion Ţiriac), care era puternic financiar, s-a interesat de situaţia respectivă şi bineînţeles că a pus un pas înapoi. De atunci se acumulaseră foarte multe datorii. Apoi a venit Ionuţ Negoiţă şi principalul director care a venit atunci a fost Constantin Anghelache. Vă spun un singur lucru. Atunci s-a declanşat a doua insolvenţă. În 2014 sau 2015”, a declarat "Procurorul" pentru sursa citată. 

Dinamo Bucureşti a cerut intrarea în insolvenţă, iar antrenorul Dusan Uhrin aşteaptă o minune, întrucât clubul are o interdicţie la transferuri. Tehnicianul a susţinut că are nevoie de aproximativ şapte fotbalişti noi. 

Ion Ţiriac a propus o metodă ca Dinamo Bucureşti să se salveze

În urmă cu câteva săptămâni, Ion Ţiriac a propus o soluţie pentru relansarea clubului Dinamo. Fostul tenismen a propus ca echipa alb-roşie să fie listată la Bursa de Valori, mişcare care ar fi fără precedent în fotbalul românesc. Momentan, clubul bucureştean nu poate face această mutare, întrucât ar fi trebuit să înregistreze profit în ultimii trei ani. 

Afla mai multe despre: ion tiriacion tiriac dinamoion tiriac liga 1ion tiriac fotbal 

viewscnt
Articole similare