Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ion Ţiriac, laude pentru munca asiduă a lui Gică Hagi: „Dacă aveam 50 de academii ca ale lui, aveam 20 de jucători în Europa!”

Ion Ţiriac, laude pentru munca asiduă a lui Gică Hagi: „Dacă aveam 50 de academii ca ale lui, aveam 20 de jucători în Europa!”

Fotbal intern

Comentarii

Ion Ţiriac a scos în evidenţă performanţele reuşite de Gică Hagi prin intermediul academiei de juniori.

Ion Ţiriac a scos în evidenţă meritul lui Gică Hagi în fotbalul românesc

Întrebat despre performaneţe recente din fotbalul românesc, Ion Ţiriac a evidenţiat meritul lui Gică Hagi pentru tinerii fotbalişti care au crescut în academia sa, ulterior ajutând echipa naţională să se califice la EURO. De asemenea, miliardarul îndeamnă la echilibru, astfel încât să nu există aşteptări exagerate de la turneul final din Germania.

„Eu îmi doresc ca România să câştige EURO, dar să stăm cu picioarele pe pământ. După ce vor pierde două meci sunt diavolii negri. Că avem doi jucători care au plecat în Europa e foarte bine, bravo! (n.r Radu Drăguşin şi Horaţiu Moldovan). 

Dacă erau 50 de academii ca ale lui Gică Hagi, aveam 20 de jucători în Europa. Sunt performanţe bune, de acceptat, dar nu sunt eroii secolului. Să sperăm că vindem încă unul, că parcă vindem la aprozar legume, cu o sută de milioane. Trebuie să confirme totuşi”, a declarat Ion Ţiriac.

Ion Ţiriac, pregătit să investească în fotbalul românesc alături de Mircea Lucescu

”Ieri am avut un prânz cu un prieten, vreo două ore, care ştie un pic mai mult fotbal. L-am întrebat ‘De ce?’. Şi el mi-a spus cam despre ce e vorba.

Dacă mâine dimineaţă, Mircea Lucescu, la vârsta pe care o are, ar spune să facem o echipă care să se numească Dinamo Braşov, sau altfel, pentru că Dinamo Bucureşti este deja, dar un Dinamo…la aia m-aş băga cu nenea Mircea Lucescu.

Cu toate că sunt lucuri pe care nu le înţeleg în fotbal. Nu înţeleg cum ai un regulament în care 13 din 23 de jucători pot fi străini. Păi românii mei unde mai joacă? Aş face reguli drastice să-i ajute pe tinerii aceştia de aici să sară treapta de la Divizia 1, până la una regulară.

În Europa sunt cinci sporturi. E fotbal pe primul loc, fotbal pe doi, fotbal pe trei, fotbal pe patru şi după vine tenisul. Noi în fotbal suntem astăzi cum suntem, foarte în urmă…Să vedem cum facem mai bine”, a declarat Ion Ţiriac, la o acţiune la patinoarul său din Otopeni.

Afla mai multe despre: ion tiriacgica hagiechipa nationala 

viewscnt
Articole similare