Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionuţ Chirilă a comentat scandalul licenţelor din Superligă: ”Este o ruşine! Cum e posibil să antrenezi fără?”

Ionuţ Chirilă a comentat scandalul licenţelor din Superligă: ”Este o ruşine! Cum e posibil să antrenezi fără?”

Superliga

Comentarii

Ionuţ Chirilă a comentat scandalul licenţelor din Superligă.

Lucian Burchel, directorul Şcolii Federale de Antrenori, a recunoscut că există discuţii pentru modificarea ”Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice” (ROAF) din România, astfel încât antrenorii care nu deţin licenţa PRO să fie aspru sancţionaţi dacă vor oferi indicaţii tactice de pe margine în timpul partidelor.

Şeful Şcolii de Antrenori, Lucian Burchel, nu vrea ca în Liga 1 să mai existe situaţii precum cea de la FCSB, unde Leo Strizu (55 de ani) este antrenor principal doar în acte, iar Mihai Pintilii (38 de ani), care nu deţine licenţă PRO, se ocupă de pregătirea echipei.  Acesta a susţinut că va face toate demersurile necesare pentru ca FCSB să fie trasă la răspundere.

Ionuţ Chirilă, fost antrenor în Superligă, a comentat acest scandal. El nu înţelege cum este posibil să antrenezi în Superligă fără licenţă.

 ”Este o ruşine! Cum e posibil să antrenezi fără?”

”Este o ruşine! Profesionistul adevărat are conştiinţa ratării în orice alt domeniu. Cum este posibil să antrenezi fără licenţă în România, cum este posibil?

Nu poţi să faci o meserie faţă de care nu ai studii, nu se poate aşa ceva. A fi jucător este una, a fi antrenor este altceva. Foştii mari jucători greşesc pentru că vor să facă din jucătorii pe care-i antrenează ceea ce au fost ei, iar ei au fost unici.

Dacă nu treci prin toate etapele profesionale, aşa cum a trecut Guradiola, Stramaccioni, aşa cum a trecut Rose, de la Sazlburg... nu poţi antrena o echipă mare.

Cine nu antrenează copii şi juniori nu poate antrena o echipă mare. De ce? Pentru că este mult mai greu să faci organizarea tactică a jocului cu nişte jucători anonimi care nu au niciun fel de bază tehnico-tactică la o vârstă fragedă şi mult mai uşor să faci complexitatea tehnico-tactică cu Omrani, Alibec, Budescu, Culio, Camora, jucători care costă sume importante în fotbalul românesc.

Întâi trebuie să treci de prima etapă şi să demonstrezi că din jucători anonimi faci jucători importanţi, şi din echipe mici faci echipe mari, ca după aceea să te duci să-i antrenezi pe ăştia.

În România se ard etapele, se sar lucrurile astea şi sunt numiţi nişte oameni numai în baza faptului că au fost nişte jucători reprezentativi sau legende pentru cluburile lor, lucru care nu are niciun fel de relevanţă.

Aşa, Maradona trebuia să fie cel mai mare antrenor din Sistemul Solar, nu din lume, şi el săracul nu putea să antreneze în Divizia B din Dubai”, a declarat Ionuţ Chirilă, pentru sport.ro. 

Afla mai multe despre: superligă-românia-ionuţ chirilă 

viewscnt
Articole similare