Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionuţ Radu, apărat în Gazzetta dello Sport. Portarul român, ”vinovat, dar foarte ghinionist”, concluzia din celebrul cotidian italian

Ionuţ Radu, apărat în Gazzetta dello Sport. Portarul român, ”vinovat, dar foarte ghinionist”, concluzia din celebrul cotidian italian

Serie A

Comentarii

Ionuţ Radu a fost din nou în centrul atenţiei în mod negativ, după debutul la Cremonese în Seria A. Portarul român a intrat cu mingea în proprie poartă în ultimul minut al prelungirilor meciului dintre nou-promovata din Cremona şi Fiorentina.

Cu respectiva gafă a portarului român, Cremonese a pierdut cu Fiorentina, scor 2-3, în prima etapă din Serie A.

Ionuţ Radu a fost din nou ţinta criticilor după ce nu i-a permis nou-promovatei să obţină un punct din deplasarea de la Florenţa.

Totuşi, după ce a fost apărat de antrenorul Massimiliano Alvini, fostul căpitan al României U21 beneficiază de acelaşi tratament şi din partea celebrului cotidian Gazzetta dello Sport, care i-a dedicat un amplu material în care a făcut o comparaţie cu alţi goalkeeper-i care au greşit în prima etapă din Serie A.

"Fără a intra într-o evaluare psihologică, este posibil ca, după ce a avut trei intervenţii decisive, Radu să fi avut mult prea multă încredere în el şi să încerce să încheie meciul într-un mare stil.

Sigur, şi asta este o greşeală, dar nu atât de mare cum vedem în anumite comentarii, în care este pusă la îndoială şi capacitatea lui de a fi un portar de calitate.

Radu trebuie doar să îşi recapete încrederea în el, să simtă şi încrederea colegilor, a antrenorului şi a mediului din care se află.

Spre exemplu, Gollini (n.r - portarul Fiorentinei) are mai puţină responsabilitate pentru faptul că a încasat un gol direct  din corner? Sau Maximiano (n.r - portarul lui Lazio, eliminat în minutul 5 al meciului cu Bologna pentru un henţ), care a comis o gafă incredibilă după doar cinci minute? Diferenţa este una singură: că Fiorentina şi Lazio au câştigat, iar erorile lor au fost uitate. 

Pe scurt, Radu a fost cu siguranţă vinovat, dar foarte ghinionist. Pentru că a fost din nou personajul negativ, chiar după ultimul meci jucat la Inter.

Dacă golul ar fi fost în minutul 5, poate că Cremonese ar fi întors rezultatul datorită paradelor sale excelente, iar reacţiile respective ar fi dispărut. 

Radu merită puţină înţelegere şi susţinere pentru prima parte a carierei sale - la nivel de juniori era considerat un fel de fenomen - dar poate şi pentru cele 90 de minute contra Fiorentinei", se arată în editorialul din Gazzetta dello Sport, intitulat "Vorbim doar de Radu, dar alţii au făcut gafe mai mari. Lăsaţi-l în pace!" şi semnat de jurnalistul Alessandro Vocalelli.

 

Afla mai multe despre: ionut raduserie a 

viewscnt
Articole similare