Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionuţ Radu, pe cale să devină cel mai scump român din istorie! Planul de zeci de milioane pe care italienii îl vor pune în aplicare la vară

Ionuţ Radu, pe cale să devină cel mai scump român din istorie! Planul de zeci de milioane pe care italienii îl vor pune în aplicare la vară

Fotbal

Comentarii

Ionuţ Radu e deja cel mai bine cotat fotbalist român, dar poate deveni şi cel mai scump transfer al unui român, peste Mutu, care a fost cumpărat de Chelsea cu 22,5 de milioane de euro. Presa din Italia vine cu toate detaliile.

Corriere della Sera face un anunţ care ar putea reprezenta bomba verii pentru fotbalul românesc. Topul celor mai scumpi fotbalişti români transferaţi vreodată ar putea fi dat peste cap, dacă Inter Milan va pune în aplicare planul prin care vrea să-şi respecte acel settlement agreement la care a ajuns cu UEFA, după ce a încălcat fair-play-ul financiar. Conform respectivei publicaţii, Inter a întocmit o listă cu jucători împrumutaţi care vor revenit la echip şi pe care are de gând să-i vândă. 

Ionuţ Radu e cap de listă. Inter le plăteşte celor de la Genoa clauză de 12 milioane de euro, prevăzută pentru revenirea lui Radu la echipă, însă vrea să-l vândă cu peste 20 de milioane de euro. În condiţiile în care cel mai scump transfer al unui român a fost cel al lui Mutu de la Parma, la Chelsea pentru 22,5 milioane de euro,  o eventuală mutare a lui Radu pentru o sumă şi mai mare, l-ar transforma pe goal-keeper în cel mai scump român transferat vreodată.

În toatal 25 de jucători urmează să revină la Inter, după 30 iunie, după ce le vor fi expirat împrumuturile. Vanheusden, de la Standard Liege, Bastoni de la Parma sunt doi fundaşi pe care italienii au de gând să-i vândă după ce vor reveni la echipă, mai ales că au compartimentul defensiv asigurat. Pianamonti, care revine după un împrumut la Frosinone, Gravillon de la Pescara şi Karamoh împrumutat la Bordeaux până pe 30 iunie sunt alţi jucători cu care Inter plănuieşte să se îmbogăţească la vară. În jur de 45 de milioane de euro îşi doresc să obţină şefii lui Inter. 

Cota lui Ionuţ Radu a explodat în ultimul an şi jumătate. În ianaurie 2018 era cotat la trei milioane de euro, în octombrie la cinci milioane, în decembrie la şapte, iar pe 1 martie a sărit la 12 milioane de euro. 

Afla mai multe despre: raduitaliaserie aintergenoa 

viewscnt
Articole similare