Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ISTORIC! Cristina Neagu a devenit cel mai bun marcator din istoria Europenelor. Handbalista i-a depăşit şi pe coloşii Sigurdsson şi Karabatic

ISTORIC! Cristina Neagu a devenit cel mai bun marcator din istoria Europenelor. Handbalista i-a depăşit şi pe coloşii Sigurdsson şi Karabatic

Handbal

Comentarii

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a naţionalei României în meciul pierdut, marţi seara, în faţa reprezentativei Muntenegrului. Cu cele nouă goluri marcate, handbalista CSM-ului a intrat în istoria Campionatelor Europene.

Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene de handbal, atât la feminin, cât şi la masculin. Neagu a marcat 296 de goluri în opt ediţii ale Europenelor şi i-a depăşit pe handbaliştii Sigurdsson (288) şi Karabatic (279).

În meciurile de marţi, Muntenegru s-a impus în faţa României cu scorul de 35-34, Franţa a trecut de Germania, cu 29-21, iar cele două echipe victorioase s-au calificat astfel în semifinale, cu câte 6, respectiv 8 puncte în clasament.

Căpitanul tricolorelor, Cristina Neagu, a început competiţia europeană din postura de golgheter absolut în handbalul feminin, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat. După cinci partide la actuala ediţie a CE, Neagu a ajuns la 296 goluri.

Înaintea plecării spre Macedonia de Nord, Neagu spunea că este ”probabil” ultimul Campionat European din carieră, al optulea, după ce debutul său a avut loc în 2008, la ediţia din aceeaşi ţară.

Naţionala României participă pentru a 14-a oară la turneul final al CE. La ediţia din 2020, România a ocupat locul 12, cea mai slabă clasare din istoria participărilor sale. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia din 2010 - medalia de bronz.

Titlul european este deţinut de Norvegia, turneu cucerit pentru a opta oară la ediţia din 2020.

Afla mai multe despre: cristina neagu 

viewscnt
Articole similare