You are here:

ISTORIE! Jack Porter a bătut recordul lui Cesc Fabregas şi a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat într-un meci oficial pentru Arsenal

ISTORIE! Jack Porter a bătut recordul lui Cesc Fabregas şi a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat într-un meci oficial pentru Arsenal

Arsenal

Comentarii

Jack Porter a devenit cel mai tânăr jucător din istoria clubului Arsenal care a evoluat într-un meci oficial. El a jucat, miercuri, în Cupa Ligii Angliei cu Bolton, scor 5-1, la doar 16 ani şi 72 de zile.

El l-a depăşit astfel pe Cesc Fabregas, care a debutat în prima echipă sub comanda lui Arsène Wenger la vârsta de 16 ani şi 177 de zile, într-o seară de octombrie 2003.

„I-am spus ieri că va fi titular şi a fost foarte încântat! Şi-a sunat imediat familia. Ei nu erau pregătiţi pentru asta. Dar el a reacţionat foarte bine şi a fost foarte calm. Ce experienţă”, a spus Arteta după fluierul final.

Internaţional U17, Porter a beneficiat de mai multe circumstanţe pentru a evolua la o vârstă atât de fragedă. Cum titularul David Raya a suferit o uşoară accidentare la genunchiul drept duminică, împotriva lui Manchester City, experimentatul Neto ar fi trebuit să fie titular.

Cu toate acestea, brazilianul în vârstă de 35 de ani, care a sosit în ultimele zile ale perioadei de transferuri din vară, a jucat în turul precedent al Cupei Ligii pentru fosta sa echipă, Bournemouth, şi, prin urmare, nu a putut juca împotriva lui Bolton.

De toate acestea ar fi putut beneficia Tommy Setford, în vârstă de 18 ani, o altă achiziţie de vară de la Ajax, dar acesta este în prezent accidentat.

Prin urmare, Porter s-a regăsit în echipa de start a serii, în care au avut şansa lor şi alţi „Baby Gunners”. Marea speranţă a Angliei, Ethan Nwaneri, în vârstă de 17 ani, a profitat de ocazie pentru a marca o "dublă".

Arsenal a marcat prin Rice ’16, Nwaneri ’37, ’49, Sterling ’64 şi Havertz ’78. Pentru Bolton a înscris Collins ’53.

Afla mai multe despre: arsenal 

viewscnt
Articole similare