Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Italia a solicitat, din nou, extrădarea lui Robinho, condamnat pentru viol comis în 2013!

Italia a solicitat, din nou, extrădarea lui Robinho, condamnat pentru viol comis în 2013!
Comentarii

Justiţia italiană a reînnoit cererea de extrădare pentru fostul fotbalist Robinho condamnat la nouă ani de închisoare în Italia, pentru un viol comis în anul 2013, a anunţat marţi Gazzetta dello Sport.

În ianuarie 2022, Înalta Curte de Casaţie din Roma a confirmat verdictul Tribunalului din Milano care îl condamna pe fostul jucător al echipelor Real Madrid şi AC Milan la nouă ani de închisoare cu executare pentru participarea la un viol în grup.

De atunci au fost emise mai multe cereri de extrădare ale lui Robson de Souza Santos ”Robinho” în Italia, iar pe numele acestuia a fost emis un mandat internaţional de arestare. Însă deşi Constituţia braziliană nu consideră legitime condamnările în contumacie, în ultimele luni au existat contacte între autorităţile braziliene şi italiene, iar cererea părţii italiene va fi studiată de către autorităţile braziliene, care trebuie să răspundă oficial solicitării.

Incidentul pentru care Robinho este condamnat s-a petrecut în noapte de 22 ianuarie 2013, la Milano, iar victima este o tânără albaneză care avea atunci vârsta de 23 de ani.

Faptele pentru care Robinho a fost condamnat datează din 2013. Şase persoane ar fi participat la un viol în grup, însă patru nu au fost identificate de anchetatori. Robinho era legitimat atunci la AC Milan.

Fotbalistul a participat la violarea în grup a unei albaneze atunci în vârstă de 23 de ani, într-o discotecă din Milano. Robinho şi prietenii săi au îmbătat-o pe victimă până când a devenit inconştientă şi incapabilă să opună rezistenţă. Apoi au întreţinut cu ea "raporturi sexuale multiple şi consecutive", potrivit Corriere della Serra.

În primă instanţă, jucătorul brazilian şi prietenul lui Ricardo Falco au fost condamnaţi la 23 noiembrie 2017.

În decembrie 2020, condamnarea la nouă ani de închisoare a fost menţinută în apel de o instanţă din Milano.

Afla mai multe despre: robinhoextradareitalia 

viewscnt
Articole similare