Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Italienii schimbă regulile la Primavera, deranjaţi de succesul celor de la Lecce. Şi fotbaliştii români vor fi afectaţi

Italienii schimbă regulile la Primavera, deranjaţi de succesul celor de la Lecce. Şi fotbaliştii români vor fi afectaţi
Comentarii

Italienii au votat schimbarea formatului de la Primavera, pentru a le crea un avantaj major jucătorilor locali.

Potrivit goal.com, din sezonul 2023/2024, Serie A Primavera va fi un campionat pentru jucători U20, nu U19 cum este în acest moment, pentru ca selecţionerii naţionalelor de juniori ale Italiei să aibă o bază mai compactă de selecţie.

Primavera se reinventează

De asemenea, o altă regulă extrem de importantă este aceea a jucătorilor italieni în primul 11. Din următorul sezon, vor trebui să fie cel puţin cinci jucători locali în echipă, adică cinci jucători care pot fi convocaţi în naţionalele Italiei (juniori, tineret, seniori). Chiar şi jucători cu duble naţionalităţi.

Din sezonul 2024/2025, numărul acestora va creşte la opt. În 2025/2025, va fi nevoie de 10 jucători locali pe teren, şi alţi 10 pe banca de rezerve.

  • Va fi o listă totală de 22 de jucători, dintre care 20 vor fi locali.

Jucătorii locali sunt cei care joacă în Italia de la vârsta de 12 ani sau care au fost legitimaţi la un club italian timp de două sezoane. Pe scurt, nu vor mai fi acceptate prea multe transferuri la nivel de Primavera.

Lecce domină Serie A Primavera fără jucători italieni!

De unde aceste schimbări? De la succesul pe care echipa de tineret a lui Lecce a avut-o în acest sezon. Este lider în campionat, peste granzii italiei cu jucători din România (patru), Suedia, Danemarca, Albania, Cehia, Spania, Finlanda, Germania, Maroc, Lituania şi prea puţini din Italia.

De exemplu, la victoria lui Lecce cu AS Roma, scor 5-0, gazdele nu au folosit niciun jucător italian, însă românii Borbei, Vulturar, Paşcalău şi Burnete au fost titulari.

În startul sezonului 2022/2023, Lecce a transferat 11 jucători străini, iar mulţi dintre aceştia au devenit titulari indiscutabili la echipa care, cel mai probabil, va câştiga campionatul.

Acest lucru a atras furia antrenorilor federali ai Italiei. Este de neconceput pentru aceştia ca cea mai bună echipă de U19 din Italia să nu aibă niciun jucător capabil să joace pentru naţionalele de juniori.

Aşadar, jucătorii români vor fi obligaţi să joace cel puţin două sezoane în Italia pentru a fi asimilaţi ca locali şi pentru a primi drept de joc în Primavera. Asta pentru a nu ocupa locurile de non-locali, care vor deveni din ce în ce mai puţine.

  • Jucătorii români ar trebui să se transfere în Italia de la 16-17 ani, pentru a fi siguri că prind locurile de ”locali” la 19 ani, când ar trebui să joace la Primavera.

Afla mai multe despre: lecceprimavera 

viewscnt
Articole similare