Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Iulia Dumanska, în top trei portari care pot face diferenţa la EURO 2018

Iulia Dumanska, în top trei portari care pot face diferenţa la EURO 2018

Handbal

Comentarii

EHF a început promovarea handbalistelor de top care vor fi prezente la Campionatul European de handbal feminin din Franţa, iar Iulia Dumanska a fost aleasă în top 3 portăriţe care pot face diferenţa în favoarea naţionalelor pentru care joacă.

Cei trei portari care pot face diferenţa, în opinia EHF, sunt: 

Katrine Lunde, Norvegia

Handbalista de 38 de ani este una dintre cele mai experimentate jucătoare de la EHF EURO 2018, cu 283 de meciuri în tricoul naţionalei sale şi de patru ori medaliată cu aur la Campionatul European. Lunde a pus serios umărul la câştigarea primului titlu din istorie al Vipers Kristiansand, în campionatul Norvegiei şi este acum una dintre cele mai bune portăriţe din Liga Campionilor.

Amandine Leynaud, Franţa
Ţara gazdă a Campionatului European se bucură şi ea de aportul unei portăriţe de top. Franţa a izbutit să câştige Campionatul Mondial anul trecut bazându-se pe o apărare puternică, bine pusă la punct de antrenorul Olivier Krumbholz, dar când apărarea dădea rateuri, iscusinţa portăriţei Amandine Leynaud a făcut difrenţa. Portăriţa franceză a avut o rată de 35% a intervenţiilor, mai puţin decât colega sa de echipă, Cleopatra Darleux (41%), dar intervenţiile sau au fost capitale pentru echipă.

Iulia Dumanska, România
Se spune că portarii devin mai buni odată cu trecerea timpului, însă portăriţa României, Iulia Dumanska, deţiene calităţile care să o proiecteze drep o handbalistă de top. Jucătoarea de 22 de ani nu este un nume de notorietate în hanbalul românesc, dar calităţile sale o fac una dintre cele mai bune portăriţe din lume.
Debutantă la EURO, Iulia Dumanska a avut deja o contribuţie inportantă pentru România la Campionatul Mondial, unde a reuşit 39 de intervenţii (40%).

Afla mai multe despre: handbal feminincampionatul european de handbal 

viewscnt
Articole similare