You are here:

JO Paris 2024 | Imnul Israelului a fost fluierat pe Parc des Princes. Sportivii israelieni vor fi păziţi de Mossad la ceremonia de deschidere

JO Paris 2024 | Imnul Israelului a fost fluierat pe Parc des Princes. Sportivii israelieni vor fi păziţi de Mossad la ceremonia de deschidere

Jocurile olimpice

Comentarii

Imnul Israelului a fost fluierat miercuri, pe stadionul parizian Parc des Princes, cu ocazia meciului dintre Israel şi Mali, din grupa D a turneului olimpic de fotbal. La ceremonia de deschidere, sportivii israelieni vor fi păziţi de Mossad.

Probleme la JO Paria 2024

Jocurile Olimpice încep tensionat pentru delegaţia israeliană. Miercuri, la startul meciului cu Mali, din grupa D a turneului olimpic de fotbal, primele note ale imnului Israelului au fost acoperite de numeroase fluierături. Mai mult, la una din peluzele stadionului s-au aliniat 13 persoane, îmbrăcate în tricouri albe care aveau imprimate câte o literă, compunând astfel mesajul „Free Palestine” – Libertate pentru Palestina. Mesajul a fost vizibil pnetru cel puţin un minut, până când forţele de ordine au invitat persoanele respective să părăsească arena.

În acelaşi timp, Gazzetta dello Sport scrie că măsurile de securitate luate pentru siguranţa ceremoniei de deschidere vor fi la un nivel maxim. 45 de mii de poliţişti, 10 mii de soldaţi, două mii de poliţişti locali şi alte două mii de agenţi de securitate ai unor firme private vor supraveghea Parisul şi traseul de pe Sena al caravanei de sportivi şi artişti. Delegaţia israeliană, care va fi îmbarcată împreună cu cea italiană, va beneficia şi de protecţia Mossad, asta după ce un deputat francez al stângii radicale a declarat că sportivii israelieni nu sunt bineveniţi la Jocurile Olimpice de la Paris.

Afla mai multe despre: israelimn israeljo paris 

viewscnt
Articole similare