Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Joan Laporta, creatorul Barcelonei lui Guardiola, va candida la alegerile pentru preşedinţia clubului! Presa din Spania anunţă că are un acord semnat cu Pep

Joan Laporta, creatorul Barcelonei lui Guardiola, va candida la alegerile pentru preşedinţia clubului! Presa din Spania anunţă că are un acord semnat cu Pep

FC Barcelona

Comentarii

Încă un candidat pe lista pentru alegerile prezidenţiale la FC Barcelona. Joan Laporta, fost preşedinte al catalnilor între 2003 şi 2010, va candida din nou pentru funcţia pe care a părăsit-o acum zece ani. Laporta e cel care a creat generaţia de succes extraordinară cu Pep Guardiola, Messi, Xavi şi Iniesta în frunte!

Joan Laporta s-a hotărât şi va candida din nou pentru a fi preşedintele Barcelonei. De meserie avocat, Laporta a lucrat de luni bune şi încă lucrează la dosarul său de candidatură. Mai mult, se pare că Joap Laporta are deja echipa de conducere gata pregătită, în eventualitatea în care va câştiga alegerile, susţine jurnalistul Oriol Domenech.

Sursa citată susţine că Laporta a încercat un pact cu Victor Font, unul dintre cei consideraţi favoriţi la preşedinţia Barcelonei, însăă nu au ajuns la un acord. În principiu, cel doi vor candida separat la alegeri.

Guardiola, marele atu al lui Joan Laporta?

Presa spaniolă scrie că odată intrat în cursă, Laporta a devenit marele favorit al alegerilor care vor avea loc cel mai probabil înainte de Crăciun. Fostul preşedinte al Barcelonei are susţinerea unor nume grele în istoria catalanilor (printre care şi Carles Puyol), dar şi a foarte multor suporteri. Laporta a condus Barcelona până din 2003 până în 2010, apoi i-a lăsat locul lui Sandro Rosell. Apoi, Laporta a fost învins de Josep Maria Bartomeu în 2015, dar e gata să să fie unul dintre candidaţi la viitoarele alegeri, în 2021.

Diario Gol a anunţat în urmă cu câteva zile că Joan Laporta va candida la alegerile pentru scaunul de preşedinte de pe Camp Nou şi are deja un acord semnat cu Pep Guardiola, fostul antrenor al catalanilor din perioada 2008 - 2012. ”Are un acord semnat cu avocatul Joan Laporta, astfel că următorul său pas ar putea fi revenirea la Barcelona”, anunţă sursa citat. Aceeaşi sursă confirmă: ”Din informaţiile noastre, în ultimele ore au avut loc discuţii şi acordul s-a încheiat. Dacă Laporta caştigă alegerile, Guardiola va reveni la Barcelona, urmand a dirija noul proiect. O va face dintr-o postura apropiată de Laporta”, explică Diario Gol fără a confirma dacă este vorba despre un post de antrenor sau unul de conducere. Fanii catalani cred că de fapt Guardiola şi-ar fi dat acordul pentru a-l susţine pe Joan Laporta, fără ca asta să însemne că va reveni în club.

Afla mai multe despre: joan laportaalegeripresedintebarcelona 

viewscnt
Articole similare