Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Joan Laporta s-a înţeles cu viitorul antrenor al Barcelonei! Când se anunţă mutarea

Joan Laporta s-a înţeles cu viitorul antrenor al Barcelonei! Când se anunţă mutareagalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Presa spaniolă anunţă că Joan Laporta are un acord cu Xavi Hernandez pentru revenirea la Barcelona.

”Viitorul lui Xavi Hernandez poate fi legat de FC Barcelona. Cu dată oficială de sosire” anunţă cei de la Diario Gol.

Xavi Hernandez, aproape de revenirea la Barcelona

Sursa citată notează că relaţia dintre Joan Laporta şi Xavi Hernandez nu este cea mai bună, dar preşedintele este convins că legenda Barcelonei este cea mai bună soluţie pentru a redresa clubul.

”Laporta a discutat cu Xavi Hernandez acum o lună pentru a afla ce planuri ale. Actualul preşedinte al Barcelonei i-a reamintit lui Xavi că şi Pep Guardiola a susţinut un alt contra candidat la preşedinţia clubului, dar a fost numit de Laporta ca antrenor principal” scrie sursa citată.

La acea vreme, într-adevăr, Guardiola avea o relaţie apropiată de Lluis Bassat, cel care a candidat la preşedinţia clubului FC Barcelona. Cu câteva luni în urmă, Xavi era în barca lui Victor Font, cel care avea cele mai mari şanse să-l învingă pe Laporta în alegeri.

Cu toate acestea, Laporta nu pare să-i poarte pică lui Xavi, pe care l-a ales drept viitor antrenor al Barcelonei, susţine Diario Gol. Ba chiar, Xavi ar urma să revină la Barca în vara viitoare, adică în 2022.

”Laporta ştie că nu îl poate aduce acum pe Xavi şi să-l facă să accepte echipa în plin sezon. În plus, ar avea un buget de 2.8 milioane de euro pentru viitorul antrenor, sumă care nu pare suficientă pentru a-l convinge pe antrenor” mai scrie Diario Gol.

Cei doi ar fi ajuns la un acord prin care Xavi va prelua echipa din stagiunea viitoare, dacă nu cumva Ronald Koeman reuşeşte să câştige UEFA Champions League, ceea ce l-ar face să-şi prelungească acordul automat.

Potrivit sursei citate, Xavi Hernandez va aştepta propunerea Barcelonei şi va începe să lucreze alături de o echipă tânără, aşa cum s-a întâmplat şi la începutul erei Guardiola. Unul dintre transferurile pe care Xavi ar vrea să le facă la Barca este cel al lui Raheem Sterling, a anunţat presa spaniolă, recent.

Xavi, un nume de legendă pentru Barca

Acum în vârstă de 41 de ani, Xavi este considerat de mulţi drept cel mai mare jucător din istoria fotbalului spaniol.

Fostul mijlocaş a jucat până în 2019, petrecând patru ani ca jucător activ la Al Sadd. În acel an a început să antreneze şi are un procentaj de 66.3% în dreptul victoriilor pe banca tehnică a lui Al Sadd. Din mai 2019, Xavi a pregătit-o pe Al Sadd în 92 de meciuri, dintre care a câştigat 61 şi a pierdut numai 17. A cucerit deja şase trofee la această echipă, inclusiv titlul de campion în Qatar.

Ca jucător, Xavi este campion mondial şi dublu campion european, medaliat cu argint la Olimpiadă şi câştigător a 25 de trofee alături de FC Barcelona. Fostul mare mijlocaş a fost campion al Spaniei de opt ori şi de patru ori câştigător al UEFA Champions League. În total, are 767 de meciuri ca jucător al Barcelonei şi 85 de goluri marcate. Xavi a bifat 133 de meciuri în prima reprezentivă a Spaniei şi a marcat 13 goluri. 

Afla mai multe despre: joan laportaxavifc barcelona 

viewscnt
Articole similare