You are here:

Jocurile Olimpice | Israelul poate juca la turneul olimpic de fotbal. FIFA a amânat decizia privind o posibilă suspendare

Jocurile Olimpice | Israelul poate juca la turneul olimpic de fotbal. FIFA a amânat decizia privind o posibilă suspendare

Jocurile olimpice

Comentarii

FIFA a amânat decizia cu privire la propunerea palestiniană de a suspenda Israelul din fotbalul internaţional din cauza conflictului cu Hamas, deschizând astfel calea pentru ca echipa naţională masculină israeliană să joace la Jocurile Olimpice de la Paris, relatează AP.

Forul ar fi trebuit să ia o decizie sâmbătă, în cadrul unei reuniuni extraordinare a consiliului, după ce a solicitat o evaluare juridică independentă a propunerii palestiniene în urmă cu două luni. Decizia ar fi fost luată cu doar patru zile înainte de începerea turneului olimpic de fotbal, unde Israelul a fost repartizat într-o grupă cu Japonia, Mali şi Paraguay.

Cu toate acestea, FIFA a anunţat joi că a amânat calendarul deoarece "este nevoie de mai mult timp pentru a încheia acest proces cu atenţia cuvenită şi complet" - ceea ce înseamnă că o decizie va fi luată după încheierea Jocurilor Olimpice.

FIFA a declarat că ambele părţi au făcut cereri de prelungire "pentru a-şi prezenta poziţiile respective" şi că evaluarea independentă va fi acum împărtăşită cu FIFA până la 31 august cel târziu.

Finala turneului olimpic masculin va avea loc la 9 august.

Afla mai multe despre: fifaisraeljocurile olimpice 2024 paris 

viewscnt
Articole similare