Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo au costat mai mult cu 20 la sută decât s-a anunţat, conform unui audit

Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo au costat mai mult cu 20 la sută decât s-a anunţat, conform unui audit

Jocurile olimpice

Comentarii

Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo, organizate în 2021 cu un an întârziere din cauza pandemiei, au costat cu 20% mai mult decât cifra finală comunicată de organizatori, potrivit Curţii de Conturi din Japonia, relatează AFP.

Faţă de 1,424 miliarde de yeni anunţaţi de organizatori în iunie anul trecut, Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo 2021 au costat în cele din urmă 1,699 miliarde de yeni (12,1 miliarde de euro la cursul de schimb actual) a anunţat Curtea de Conturi japoneză într-o declaraţie publicată miercuri, după efectuarea unui audit.

Curtea de Conturi a declarat că organizatorii au omis în mod greşit să includă anumite cheltuieli guvernamentale legate de Jocurile Olimpice, inclusiv măsurile antidoping, pregătirea sportivilor, mâncarea japoneză la Satul Olimpic şi noul stadion olimpic. În raportul său, ea a îndemnat guvernul să „dezvăluie (în viitor) costurile complete în timp util atunci când este implicată în mod substanţial într-un eveniment major”.

Un buget de două ori mai mare decât cei 734 de miliarde de yeni anunţaţi în timpul candidaturii ţării în 2013, cheltuielile explodând în special din cauza pandemiei de Covid. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Hirokazu Matsuno, a declarat joi reporterilor că guvernul ia „în serios” raportul Curţii de Conturi şi îi va răspunde „în mod corespunzător”.

De altfel, de câteva luni a izbucnit în Japonia un scandal răsunător de mită în jurul contractelor de sponsorizare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Primul proces în acest caz a fost deschis joi. Cei trei inculpaţi, foşti directori ai Aoki Holdings, un lanţ de îmbrăcăminte japonez care a fost unul dintre sponsorii Jocurilor Olimpice din 2020, au pledat vinovat, potrivit canalului de televiziune japonez NHK.

Afla mai multe despre: jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare