You are here:

Jocurile Paralimpice | După Eduard Novak, şi Theodor Matican s-a calificat la paraciclism

Jocurile Paralimpice | După Eduard Novak, şi Theodor Matican s-a calificat la paraciclism

Alte sporturi

Comentarii

Agenţiia Naţională pentru Sport a anunţat, joi, că fostul ministru Eduard Novak şi Theodor Matican s-au calificat la Jocurile Paralimpice.

“În urma punctelor acumulate, Theodor Matican şi Eduárd Novák s-au calificat la paraciclism la această ediţie a Jocurilor Paralimpice, care vor avea loc la Paris, între 28 august şi 8 septembrie 2024”, a precizat ANS.

Novak a anunţat încă de la 4 iulie că a fost selectat pentru Jocurile Paralimpice de la Paris.

Cele mai bune rezultate ale lui Theodor Matican sunt locurile 3 la Campionatul European 2021, atât în proba de şosea, cât şi în cea de contratimp. Theodor este multiplu campion naţional, a cucerit medalii şi clasări de top la campionatele europene şi mondiale şi s-a clasat pe primul loc la numeroase concursuri de cupă europeană şi mondială la care a participat. Concurează de peste 10 ani la toate marile competiţii internaţionale în probele de tricicletă, şosea şi contratimp, iar visul său este o medalie paralimpică.

Eduárd Novák şi-a îndeplinit acest vis în 2012, când a devenit campion paralimpic la Londra, iar pe lângă aurul de atunci, are şi trei medalii de argint (câştigate la ediţiile Beijing 2008, Londra 2012 şi Tokyo 2020). Este singurul campion paralimpic al României, a fost ministrul sportului şi urmează să participe la cea de-a şasea ediţie a Jocurilor Paralimpice din carieră. Ultima sa medalie - argint la Tokyo 2020 - a fost câştigată chiar pe durata mandatului de ministru, situaţie inedită în istoria Jocurilor.

Afla mai multe despre: eduard novakjocurile paralimpic 

viewscnt
Articole similare