adplus-dvertising
You are here:

John Madden, legendar antrenor de fotbal şi realizator TV, a murit la 85 de ani

John Madden, legendar antrenor de fotbal şi realizator TV, a murit la 85 de ani

NFL

Comentarii

John Madden, legendar antrenor de fotbal, care a dat numele unei populare francize de jocuri video, a murit, marţi, la vârsta de 85 de ani.

Liga Naţională de Fotbal a anunţat decesul său marţi după-amiază într-un comunicat de presă, scriind că Madden a murit pe neaşteptate. Cauza morţii nu a fost dezvăluită imediat.

Madden a fost antrenorul principal al Oakland Raiders timp de 10 sezoane, câştigând Super Bowl XI în 1976.

Madden şi-a început activitatea în televiziune pentru CBS Sports în acelaşi an în care s-a retras. În 1981, a făcut echipă cu Pat Summerall pentru acoperirea NFL la CBS.

În 1994, după ce Fox Broadcasting Co. a luat pachetul de drepturi NFC al ligii de la CBS, Madden şi Summerall s-au mutat şi ei la Fox.

Madden a fost, de asemenea, analist şi comentator pentru „Sunday Night Football” de la NBC din 2006 până în 2008. În 2006, a fost inclus în Pro Football Hall of Fame.

A comentat 11 meciuri Super Bowl pentru patru reţele în perioada 1979-2009 şi a adunat 16 premii Sports Emmy, precum şi premiul pentru întreaga carieră în 2010.

Şi-a jucat propriul rol în mai multe filme, inclusiv „Christine”, „Little Giants” şi „The Replacements” şi a găzduit „Saturday Night Live” în 1982.

viewscnt
Articole similare