Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Judo, sportul planetei! 125 de ţări participante la Mondialul din Azerbaidjan, premii de 1 milion de euro

Judo, sportul planetei! 125 de ţări participante la Mondialul din Azerbaidjan, premii de 1 milion de euro

Alte sporturi

Comentarii

125 de ţări participante la Mondialul din Azerbaidjan. Premii de un milion de euro. Sute de sportivi şi oficiali participanţi. Un adevărat regal sportiv la nivel mondial.

Azi, în prezenţa preşedintelui Azerbaidjanului şi a lui Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, a avut loc festivitatea de deschidere a Mondialului de Judo.

Dincolo de speechurile oficiale, publicul a fost încântat de celebrul Al Bano, autorul imnului Federaţiei Internaţionale de Judo.

Prin desfăşurarea impresionantă de forţe umane care lucrează pentru buna derulare a acestei competiţii mondiale, judo-ul demonstrează ca a devenit un sport planetar. O disciplină sportiva condusă de un român: Marius Vizer.



Performanţa, tot mai greu de obţinut în judo

Cel mai valoros antrenor roman de judo din toate timpurile, Florin Bercean, a venit la Baku din postura de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo, funcţie pe care o ocupă după alegerea în functia de preşedinte a lui Cozmin Gusa. Referindu-se la dificultatea meciurilor pe care judoka romani le-au la această ediţie a Mondialului, Bercean a declarat că în ultimii zece ani, judo-ul la nivel internaţional a cunoscut o dezvoltare uluitoare: "Marius Vizer, preşedintele IJF, a revoluţionat acest sport la nivel mondial care, astazi, datorită lui, a ajuns să fie una dintre cele mai puternice discipline sportive de pe planetă. Judo-ul se practică în aproape toate ţările lumii. Au apărut sportivi valoroşi din ţări care pâna mai ieri nici nu contau în judo. Competiţia la un Campionat Mondial este fantastică. Cine urcă pe podium are o valoare foarte mare ca sportiv" , a precizat Bercean pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: judoazerbaidjan 

viewscnt
Articole similare