Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Juventus va fi exclusă din campionat!". Anunţul federaţiei din Italia şi motivul înaintat

"Juventus va fi exclusă din campionat!". Anunţul federaţiei din Italia şi motivul înaintat

Juventus

Comentarii

Gabriele Gravina, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, a anunţat că Juventus va fi exclusă din sezonul viitor de Serie A dacă nu se va retrage din Super Liga Europeană.

Oficialii fotbalului din Italia fac tot ce le stă în putinţă să stopeze crearea unei Super Ligi Europene, care să acapareze marile forţe fotbalistice ale Europei, fără acces pentru cei mici. Federaţia Italiană de Fotbal a făcut încă un pas în acest sens, luni, 10 mai.

Juventus, Barcelona şi Real Madrid sunt singurele echipe care au rămas în Super Liga Europeană, proiectul anunţat ca unul exclusivist în aprilie. Dar, Juventus riscă să fie exclusă din Serie A dacă nu face pasul înapoi din Super Ligă. Potrivit lui Gabriele Gravina, preşedintele federaţiei din Italia, "Batrăna Doamnă" va fi exclusă din sezonul viitor de Serie A dacă nu se va retrage.

Doisprezece cluburi din Europa, printre care şi Juventus, au pus la cale crearea unei Super Ligi Europene, în care să joace doar cele 12 şi meciurile să aibă loc în fiecare săptămână. Proiectul a fost anunţat oficial pe 20 aprilie, însă între timp toate cluburile, în afară de Barcelona, Real Madrid şi Juventus, s-au retras.

"Dacă în momentul în care se înscrie în noul sezon din Serie A nu este retrasă din Super Liga, Juventus va fi exclusă. Există o normă clară şi precisă, se găseşte în regulamentele Comitetului Olimpic şi ale Federaţiilor. Dacă Juventus nu acceptă acest principiu, îmi pare rău, dar va fi descalificată", a spus Garvina conform Marca.

Afla mai multe despre: juventusserie agravinasuper ligafederatia italiana de fotbal 

viewscnt
Articole similare