Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Kylian Mbappé a vorbit despre politică: „Vreau să fiu mândru să reprezint Franţa, nu vreau să reprezint o ţară care nu corespunde valorilor mele!”

Kylian Mbappé a vorbit despre politică: „Vreau să fiu mândru să reprezint Franţa, nu vreau să reprezint o ţară care nu corespunde valorilor mele!”
Comentarii

Atacantul Kylian Mbappé s-a aflat în centrul discuţiilor politice din ţara sa înaintea meciului de deschidere al Franţei la Euro 2024, luni seară, cu Austria, el vorbind despre rezultatele alegerilor europarlamentare şi despre situaţia din ţară.

Kylian Mbappé a vorbit despre politică la conferinţa de presă: „Vreau să fiu mândru să reprezint Franţa!”

Întrebările obişnuite despre provocarea pe care ar putea-o reprezenta Austria în confruntarea din Grupa D de la Duesseldorf au fost înlocuite la conferinţa de presă de dinaintea meciului, Mbappé vorbind deschis despre temerile sale, spunând că situaţia din Franţa "este dezastruoasă".

"Acesta este un eveniment nemaiîntâlnit până acum", a spus Mbappé. "Şi de aceea vreau să vorbesc cu întregul popor francez, dar şi cu tinerii. Noi suntem o generaţie care poate face diferenţa. Vedem că extremele bat la uşa puterii şi avem ocazia de a modela viitorul ţării noastre".

Sâmbătă, federaţia franceză de fotbal a cerut ca neutralitatea echipei naţionale să fie respectată şi ca naţionala să nu fie politizată, după anunţul şocant al preşedintelui Emmanuel Macron de convoca alegeri parlamentare anticipate.

Măsura a aruncat Franţa în incertitudine politică şi a zguduit pieţele financiare, pariul lui Macron oferind extremei dreapta o şansă la o putere politică reală care ar putea slăbi preşedinţia sa cu trei ani înainte de a se încheia.

Sondajele de opinie estimează că Rassemblement national (RN, extremă dreapta)ar putea ajunge pentru prima dată în fruntea scrutinului din 30 iunie şi 7 iulie, dar ar putea fi departe de o majoritate absolută pentru a guverna singur.

Deşi a declarat că respinge orice presiune şi utilizare politică a echipei naţionale, federaţia franceză a precizat că jucătorii sunt liberi să îşi exprime opiniile.

Atacantul Marcus Thuram i-a îndemnat pe oameni să "lupte zilnic "pentru a împiedica RN să ajungă la putere, iar Mbappé a abordat situaţia.

"Îi împărtăşesc opinia. Împărtăşesc aceeaşi opinie când am vorbit despre diversitate, toleranţă şi respect", a declarat Mbappé. "Meciul de mâine este foarte important. Cred că sunt bine plasat pentru a spune şi am spus-o până la refuz, dar există o situaţie care este chiar mai importantă decât meciul. Kylian Mbappé este împotriva opiniilor extreme şi împotriva ideilor care divizează oamenii. Vreau să fiu mândru să reprezint Franţa, nu vreau să reprezint o ţară care nu corespunde valorilor mele, sau valorilor noastre", a spus el.

UEFA are reguli stricte împotriva echipelor sau jucătorilor care fac declaraţii politice, dar Mbappé nu a exclus luni această variantă, deşi a spus că nu vor să fure lumina reflectoarelor.

"Tuturor le pasă. Toată lumea înţelege situaţia din Franţa. Sunt unii oameni care se simt mai confortabil să spună ceva şi să se exprime", a spus jucătorul de 25 de ani. "Vrem să ne protejăm toţi jucătorii noştri şi, evident, să protejăm echipa Franţei. Dar ne-am gândit la asta şi cred că vom face ceva. Aşa că fiţi cu ochii în patru. Oamenii spun să nu amestecăm fotbalul şi politica, dar aici vorbim despre o situaţie care este foarte importantă, mai importantă decât jocul. Situaţia din ţara noastră este dezastruoasă şi trebuie să acţionăm", a precizat el

Antrenorul Didier Deschamps a declarat că îşi respectă dreptul jucătorilor săi la opiniile lor politice.

"Este liberul lor arbitru", a spus el. "Trebuie să recunoaştem că sunt mari jucători, dar şi cetăţeni francezi şi că nu sunt imuni sau indiferenţi la situaţia din ţară", a adăugat Deschamps.

Afla mai multe despre: kylian mbappeeurofranta 

viewscnt
Articole similare