You are here:

La doar 18 ani este considerată una dintre viitoarele campioane ale României la nivel mondial: "Voi merge la facultate şi după aş vrea să devin profesoară de sport"

La doar 18 ani este considerată una dintre viitoarele campioane ale României la nivel mondial: "Voi merge la facultate şi după aş vrea să devin profesoară de sport"

Sporturi

Comentarii

La doar 18 ani, Laura Bogdan este considerată una dintre viitoarele campioane ale judo-ului mondial.

A plecat de acasă din clasa a şasea pentru visul ei

Judo-ul românesc este o sursă nesecată de talente. Concurentă la categoria 48 de kilograme, Laura Bogdan este una dintre cele mai valoroase reprezentante ale noului val.

Chiar dacă nu are decât 18 ani, Laura Bogdan se anunţă drept una dintre marile campioane ale judo-ului românesc. Multiplă campioană naţională la categorii mai mari de vârstă, ea visează la titluri mondiale şi europene.

 „Obiectivele mele sunt Europenele şi Mondialele. Aş vrea să iau de medalii de aur la toate competiţiile, asta-mi doresc”, spune Laura Bogdan, campioană naţională la judo, pentru Sportsnet.ro

Originară din Alba Iulia, ea a plecat în pregătire centralizată la Cluj-Napoca încă din clasa a şasea. Recunoaşte că a suferit mult iniţial din cauza despărţirii de casă, însă acum totul este foarte bine

„Din clasa a şasea am plecat de acasă. Mi s-a părut foarte greu fără părinţi, fără prieteni. Eram singură, plângeam. Dar au fost părinţii lângă mine şi antrenorul de acasă care m-au susţinut. Am plâns foarte mult, că nu cunoşteam pe absolut nimeni. Acum mă simt foarte bine cu colegele, suntem toate unite, e totul bine”, spune Laura Bogdan. 

Laura concurează la categoria de greutate cea mai mică, 48 de kilograme. Ea recunoaşte că menţinerea în greutate este una dintre cele mai mari provocări.

„E foarte greu să te menţii în categorie. Acum am avut o slăbire cam grea, dar am reuşit. Încerc să încep slăbirea înainte cu 3 săptămâni ca să mă menţin. Nu să cresc mai mult. Să rămân acolo în 50 de kilograme”, recunoaşte Laura Bogdan. 

Absolventă a clasei a XI-a, Laura are deja emoţii pentru Bacalaureatul de anul viitor. Apoi, vrea să intre la facultate şi să devină profesoară de educaţie-fizică.

„Am terminat clasa a XI-a şi deja am emoţii pentru anul viitor. Trebuie să mă pregătesc pentru a XII-a. Chiar am încercat să învăţ când am avut timp. Am emoţii de acum, sincer, chiar am când mă gândesc la Bacalaureat. De aceea, încerc să mă pregătesc din timp. După ce voi termina liceul voi merge la facultate şi după asta aş vrea să devin profesoară de sport. Şi antrenorul meu e profesor de sport şi poate să mă ajute în asta”, mai spune Laura Bogdan. 

Judo-ul presupune şi sacrificii pentru o fată. Unul dintre acestea este că nu poate purta unghii lungi, care sunt interzise pe salteaua de concurs. Laura spune că doar când este în vacanţă poate să şi le lase să crească.

„Nu avem voie cu unghii lungi la antrenamente sau la concursuri, dar mi-am mai lăsat. Pot să fac asta doar când avem vacanţă, când suntem acasă”, a încheiat Laura Bogdan, campioană naţională la judo.

 

Afla mai multe despre: laura bogdanlaura bogdan judojudo romania 

viewscnt
Articole similare