Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Laboratorul acuzat de Halep se apără! Răspuns oficial după declaraţiile Simonei

Laboratorul acuzat de Halep se apără! Răspuns oficial după declaraţiile Simonei

Tenis

Comentarii

Laboratorul de Control Doping din România a anunţat, vineri, într-un comunicat, că în cazul Simonei Halep s-a procedat în conformitate cu prevederile Codului Mondial Anti-Doping, ale Standardului Internaţional pentru Laboratoare şi documentelor complementare emise de WADA. Laboratorul precizează că nu a fost informat cu privire la identitatea Simonei Halep.

Simona Halep a vorbit, joi seară, la Antena 3 CNN, despre momentul în care a aflat că a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă şi toată perioada de atunci până acum, când TAS i-a redus suspendarea de la patru ani la nouă luni şi poate reveni în competiţii.

Ea a precizat că a fost şocată să vadă că proba de sânge “din Bucureşti a fost testată neţinându-se cont de reguli”.

“Au fost două ore şi ceva în care sângele meu a stat la temperatura nepotrivită. Chiar şi aşa proba mea de sânge a fost în valori normale. Şi tribunalul a fost surprins. Eu mi-am exprimat dezamăgirea că o carieră poate fi distrusă prin neglijenţă, prin rea-voinţă. Am fost foarte dezamăgită şi sunt foarte dezamăgită. Nu cer să fiu favorizată, dar ţin foarte mult să se respecte nişte reguli, să fiu testată aşa cum trebuie”, a afirmat sportiva.

“-      Laboratorul de Control Doping din România nu a fost informat cu privire la identitatea domnişoarei Simona Halep;

-     Recepţia şi analiza probelor, raportarea datelor analitice ale parametrilor hematogici şi a datelor referitoare la temperatură (valori de temperatură înregistrate de la recoltarea probelor, pe parcursul transportului probelor, recepţia în laborator şi până la omogenizarea probelor înainte de analiză), elaborarea şi predarea documentaţiei laboratorului către APMU şi ITIA au fost realizate în conformitate cu prevederile Codului Mondial Anti-Doping, ale Standardului Internaţional pentru Laboratoare şi a documentelor complementare emise de WADA;

-        Datele de identificare ale Laboratorului de Control Doping din România au fost precizate pe documentaţia transmisă către APMU şi ITIA, conform prevederilor documentului tehnic TDDOC al WADA”, se arată în comunicat.

Andreea Răducan a răbufnit: ”În cazul meu a fost o greşeală mai grosolană, decât cea din cazul Simonei Halep”

 

Afla mai multe despre: simona halepsuspendarelaboratorul de control doping din românia 

viewscnt
Articole similare