Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ladislau Boloni a preluat un lot de 84 de milioane de euro! De ce Gent este o forţă în Belgia şi ce super fotbalist au crescut "Bivolii"

Ladislau Boloni a preluat un lot de 84 de milioane de euro! De ce Gent este o forţă în Belgia şi ce super fotbalist au crescut "Bivolii"

Fotbal

Comentarii

Ladislau Boloni s-a despărţit, în luna mai, de Antwerp, însă n-a stat prea mult timp departe de fotbal. El a fost prezentat astăzi la KAA Gent, clubul care l-a format pe Kevin de Bruyne, cel mai bun jucător din Premier League.

Ladislau Boloni a fost numit la cârma formaţiei belgiene, KAA Gent. El a fost prezentat în cursul zilei de joi, într-o conferinţă de presă.

 

Koninklijke Atletiek Associatie Gent ("Bivolii" sau "La Gantoise" în franceză) este un club înfiinţat în urmă cu 156 de ani, care îşi joacă meciurile de pe teren propriu pe arena Ghelamco.

Clubul este condus de Ivan de Witte, fostul preşedinte al ligii belgiene de fotbal. Gent a terminat sezonul trecut pe locul 2 şi are un lot cotat la 84 de milioane de euro.

Gent a cucerit titlul în stagiunea 2014-2015 şi a terminat de trei ori în istoria sa pe locul 2 în clasament. Totodată, Gent are Cupa Belgiei în palmares (de trei ori), Supercupa Belgiei, dar şi două Cupe UEFA Intertoto. În Europa, Gent a adunat 88 de meciuri, printre care două, recent, contra Viitorului. Mircea Rednic a antrenat-o pe Gent între octombrie 2013 şi aprilie 2014.

În noua ediţie a UEFA Champions League, Gent va juca tur preliminar pentru accederea în grupe, acolo unde se va afla deja campioana, Club Brugge.

De ce Gent este o forţă în Belgia. "Bivolii" au vândut în această vară un jucător cu 32 de milioane de euro!

Gent a plătit 6 milioane de euro pentru fundaşul Nurio Fortuna, transferat de la Charleroi. Tot în această vară, gruparea belgiană i-a adus de la Heidenheim pe Kleindienst şi Dorsh, cei mai buni doi jucători ai formaţiei care a fost la un pas de promovarea în Bundelisga. Pentru cei doi, Gent a plătit 7 milioane de euro! Sven Kums de la Anderlecht, Jordan Botaka şi Alexandre de Bruyn de la Saint Truiden au costat-o pe Gent 2.7 milioane de euro. Boloni se va întâlni şi cu fostul său elev de la Antwerp, Dino Arslanagic, adus gratis de Gent.

Forţa lui Gent se vede şi la capitolul vânzări. În această vară, Gent şi-a pierdut cel mai bun jucător, mijlocaşul Jonathan David. Pentru canadiano-americanul, Lille a plătit nu mai puţin de 32 de milioane de euro!

La nivel de lot, Roman Yaremchuk este cel mai bine cotat jucător, cu o cotă de piaţă de 9.5 milioane de euro. Elisha Owusu este al doilea cu o cotă de piaţă de 7.5 milioane de euro, în timp ce mijlocaşii Niklas Dorsh şi Giorgi Chavetadze au cote de 6 milioane de euro. Sub comanda lui Boloni vor juca şi Michael Ngadeu, fost jucător în Liga 1, dar şi Laurent Depoitre, fostul atacant de la Huddersfield şi Porto, fotbalist care a revenit la Gent după ce a fost vândut cu 7 milioane de euro.

  • - În ultimii patru ani, Gent a vândut jucători în valoare de 80 de milioane de euro, o medie de 20 de milioane de euro per sezon
  • - Kevin de Bruyne este cel mai important produs al clubului Gent. El a crescut între 1999 şi 2005 la acest club
  • - Boloni debutează la Gent într-un meci cu fosta sa echipă, Antwerp

Formula de bază a lui Gent:

Kaminski - Lustig, Plastun, Ngadeu, Nurio Fortuna - Dorsch, Owusu, Kums - Ofoe - Yaremchuk, Kleindienst (Depoitre)

Laszlo Boloni a condus-o pe Antwerp în 118 meciuri, din iulie 2017 până în mai 2020. Antrenorul român a transformat o nou promovată într-o echipă de cupe europene şi a obţinut 52 de victorii la Antwerp, pierzând doar 34 de meciuri. Formaţia sa a marcat 171 de goluri în această perioadă. El are un titlu cucerit în Belgia, cu Standard Liege. 

foto & video: kaagent.be

Afla mai multe despre: bolonigent 

viewscnt
Articole similare