Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Laude pentru strategul Victor Piţurcă: ”Ducea echipa la Constanţa, unde erau chiuvetele înfundate. A fost selecţioner” | EXCLUSIV

Laude pentru strategul Victor Piţurcă: ”Ducea echipa la Constanţa, unde erau chiuvetele înfundate. A fost selecţioner” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Invitaţi în studiourile Orange Sport, Mihai Stoica şi Basarab Panduru au căzut de acord, pentru a obţine un rezultat bun din postura de ”outsider” ai nevoie de un selecţioner cu fler, croit pentru o asemenea postură.

Cei doi specialişti Orange Sport au adus aminte de fostul selecţioner Victor Piţurcă, cel care a pregătit echipa naţională a României în trei rânduri, cu două calificări la turneele finale de Campionat European: în 2000 şi 2008.

Mihai Stoica, despre Victor Piţurcă: ”Există antrenori şi selecţioneri. Clar, Piţurcă a fost selecţioner

Cu Victor Piţurcă pe banca tehnică, România a reuşit mai multe rezultate surprinzătoare, împotriva unor formaţii care, cel puţin pe hârtie, păreau favorite.

  • România - Olanda 2-0
  • Portugalia - România 0-1
  • România - Cehia 2-0
  • Spania - România 0-1
  • Italia - România 1-1
  • România - Franţa 0-0
  • România - Franţa 2-2
  • Grecia - România 0-1

În opinia lui Basarab Panduru, astfel de rezultate nu puteam fi obţinute decât cu ajutorul unei strategii foarte bine gândite. Când nu dispune de un lot la nivelul celui advers, selecţionerul trebuie să-şi pună amprenta decisiv. În această situaţie pare să fie şi Edi Iordănescu, în momentul actual.

Aşa cum făcea Victor Piţurcă în urmă cu mai bine de 15 ani, când ducea Cehia şi Olanda pe stadionul ”Gheorghe Hagi” din Constanţa, unde terenul era unul foarte greu, iar arena nu era la cele mai înalte standarde europene.

Cu toate acestea, ”tricolorii” se simţeau excelent şi adunau victorie după victorie, împotriva unor adversari redutabili.

Dialogul dintre Mihai Stoica şi Basarab Panduru, de la Orange Sport:

Mihai Stoica: ”Moldova a făcut egal cu Cehia. De ce să nu batem şi noi Elveţia?

Basarab Panduru: ”Aici intervine antrenorul, selecţionerul, care trebuie să facă rezultate. Trebuie să avem o strategie. Noi nu trebuie să ne gândim la cât de bună Elveţia. Aici trebuie să vină selecţionerul şi să vorbească despre cum trebuie să facă punctele.

Aici nu ai ce să ieşi în evidenţă. Aici trebuie să găseşti formula potrivită pentru a face rezultate. Nu ai jucători buni, trebuie să ai selecţioner bun. Urmează să vedem. Hai să avem încredere până atunci.

Selecţionerii aveau minte şi făceau ce trebuia. Ai bătut în Portugalia, 2-0, acasă, cu Olanda. Cum? Pe tactică”.

MM: ”Cu strategie. Îi ducea la Constanţa, unde era terenul prost, unde chiuvetele erau înfrundate. Nu le crea condiţii de confort, să se gândească doar să se termine meciul odată”.

Panduru: ”Atunci mergea. Acum nu mai merge. În Portugalia nu a fost aşa. S-a jucat pe Dragao şi s-au calificat la EURO

MM: ”Există antrenori şi selecţioneri. Clar, Piţurcă a fost selecţioner. Ca antrenor, poţi să zici că prin Europa nimic, dar a fost selecţioner”.

Afla mai multe despre: basarab pandurumihai stoicavictor piturca 

viewscnt
Articole similare