Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lazio a transferat din Superligă! Urmaşul lui Ştefan Radu vine de la FC Botoşani. ”Şi-a dorit foarte mult să joace acolo”

Lazio a transferat din Superligă! Urmaşul lui Ştefan Radu vine de la FC Botoşani. ”Şi-a dorit foarte mult să joace acolo”

Superliga

Comentarii

Lazio Roma l-a îmrpumutat pe Narcis Ilaş de la FC Botoşani pe o perioadă de două sezoane. Tânărul fundaş, în vârstă de doar 16 ani, a debutat în Superligă la finele sezonului trecut într-un meci câştigat de formaţia din nordul Moldovei, scor 5-1, contra lui CS Mioveni.

Valeriu Iftime, finanţatorul lui FC Botoşani, a dezvăluit că, în cazul în care Ilaş va bifa un anumit număr de meciuri în Italia, Lazio va fi obligată să îl cumpere definitiv. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, moldovenii vor încasa peste 200.000 de euro, conform declaraţiilor lui Valeriu Iftime.

”E o şansă foarte mare pentru el”

Deşi este o tânără speranaţă a fotbalului românesc, este puţin probabil ca Ilaş să prindă minute pentru echipa mare a biancocelestilor încă din acest sezon. În defensiva propusă de Maurizio Sarri sunt jucători cu sute de meciuri în Serie A precum Lazzari, Alessio Romagnoli sau Marusic. Cu toate acestea, Lazio are un start dezastruos de campionat. Formaţia din capitala Italiei nu are niciun punct după două meciuri.

Fostul jucător al Botoşaniului va evolua pentru echipele de tineret ale clubului şi poate avea şansa de a intra în vizorul primei echipe.

”E un impresar care-l ştia foarte bine şi care are legătură cu un club în Italia. Există obligaţia de a-l cumpăra dacă joacă nişte meciuri, este o posibilitate. Copilul şi-a dorit foarte mult să joace, la noi fundaş stânga sau dreapta e greu să joace meci de meci la echipa mare şi noi o echipă a doua, la care să joace mai mult, nu avem. 

Plus că e o şansă foarte mare, când ai o ofertă de la asemenea nivel. Dacă el e ceea ce trebuie, în doi ani de zile putem primi 200 şi ceva de mii de euro de la clubul care l-a împrumutat. Dacă la Lazio joacă un anumit număr de meciuri, există obligativitatea de a fi cumpărat. 

Nu este opţiune, este obligativitate. Şi nişte procente de la un viitor transferuri. În doi ani de zile trebuie să joace vreo 20 de meciuri”, a declarat Valeriu Iftime, pentru Sport.ro.

În cazul în care va prinde minute pentru prima echipă a lui Lazio, Narcis Ilaş ar deveni al treilea român care joacă pentru fosta campioană a Italiei de începutul anilor 2000. Primul a fost Norbert Hofling în perioada 1949-1951, iar ultimul este Ştefan Radu, omul care deţine recordul de apariţii pentru formaţia biancoceleste.

Afla mai multe despre: laziobotoşaniiftime 

viewscnt
Articole similare