Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lazio - CFR | Din nou cu italienii. Ce palmares are CFR Cluj împotriva echipelor din Serie A

Lazio - CFR | Din nou cu italienii. Ce palmares are CFR Cluj împotriva echipelor din Serie A
Comentarii

CFR Cluj o va întâlni pe Lazio, în play-off-ul Conference League.

Primul meci va avea loc pe 16 februarie, anul următor, la Cluj, în timp ce returul se va disputa la Roma, o săptămână mai târziu.

Bilanţ negativ pentru CFR, împotriva echipelor din Serie A

Până la confruntea cu Lazio, CFR a mai disputat zece meciuri în compania echipelor din Italia, mai multe decât împotriva cluburilor din oricare altă ţară.

În tot acest timp, clujenii au înregistrat şapte înfrângeri, un egal şi doar două victorii.

CFR şi ”lazialii” nu sunt la prima confruntare din istorie. În urmă cu trei sezoane, clujenii s-au calificat în optimile Europa League, după ce, în grupe, au dat piept cu Lazio, Celtic şi Rennes.

Atunci, CFR s-au impus pe teren propriu, împotriva italienilor, scor 2-1,  după reuşitele lui Deac şi Omrani. În retur, romanii şi-au luat revanşa, după o victorie cu 1-0, dar au rămas acasă, după ce au terminat grupa doar pe locul trei.

Ca jucător, Dan Petrescu a evoluat împotriva lui Lazio de şapte ori şi a bifat doar două victorii, ambele în tricoul Foggiei.

Cele mai memorabile întâlniri dintre ”Superdan” şi ”biancocelesti” sunt cele din sezonul 1999-2000, din grupele Champions League, de pe vremea când românul evolua la Chelsea.

Ambele echipe au mers mai departe în optimi, dar italienii au câştigat grupa.

În meciurile directe, romanii s-au impus pe Stamford Bridge, scor 2-1, graţie reuşitelor semnate de Siniša Mihajlović şi Simone Inzaghi, în timp ce meciul de pe Olimpico s-a terminat 0-0.

Inter, ultimul adversar italian din fazele eliminatorii

Sezonul 2012-2013 a fost unul istoric pentru CFR, pe plan european. Clujenii au obţinut 10 puncte în grupele Champions League, record absolut pentru o echipă românească.

Cu toate acestea, ”feroviarii” au terminat grupa pe locul trei, din cauza rezultatelor mai slabe, din meciurile directe, contra lui Galatasaray.

În primăvară Europa League, CFR a dat peste Internazionale Milano, echipă care, cu trei ani în urmă, ridicase trofeul Champions League. În ambele meciuri, ”nerazzurrii”, pregătiţi la acea vreme de Andrea Stramaccioni şi cu Zanetti căpitan, s-au impus categoric.

Pe teren propriu, CFR a pierdut la scor de neprezentare, iar pe Meazza, a cedat cu 0-2.

AS Roma, cea mai dulce amintire

Roma, marea rivală a lui Lazio, este adversarul care i-a administrat lui CFR cele mai multe înfrângeri, pe plan european.

De patru ori au pierdut clujenii contra ”giallorossilor”, dar singura victorie contra acestora este, probabil, cea mai frumoasă amintire pentru ”feroviari”.

În 2008, la debutul în Champions League, CFR s-a impus pe Olimpico, contra Romei, cu 2-1, după dubla istorică a lui Culio.

La Cluj, ”capitolinii” şi-au luat revanşa, după o victorie cu 3-1, în care una dintre reuşite a fost semnată de legendarul, Francesco Totti.

Romanii au câştigat atunci grupa, din care mai făceau parte Chelsea si Bordeaux.

Două sezoane mai târziu, cele două s-au întâlnit din nou în grupele Champions League. Roma s-a impus pe Olimpico, scor 2-1, iar în ”Gruia”, meciul s-a terminat nedecis, scor 1-1.

”Capitolinii” au mers din nou mai departe, după ce au terminat pe locul doi, într-o grupă în care se mai aflau Bayern si FC Basel.

Italienii i-au administrat lui CFR cea mai clară înfrângere din istorie

În urmă cu două sezoane, CFR şi AS Roma au fost repartizate pentru a treia oară, în aceeaşi grupă europeană, doar că, la acea dată, în Europa League.

Clujenii au pierdut cu 0-5 pe Olimpico, meci ce a reprezentat cea mai dură înfrângere din Europa, din istoria clubului.

Mkhitaryan, Ibanez, Pedro şi Mayoral, cu o dublă, au puncat pentru italienii care au câştigat atunci grupa, din care mai făceau parte CSKA Sofia şi Young Boys Berna.

CFR, antrenată la acea vreme de Edward Iordănescu, a pierdut calificarea dramatic, contra elveţienilor, după ce a fost egalată în minutul trei de prelungiri, în urma unui penalty controversat.

Ulterior, Young Boys a marcat şi golul victoriei, şi a mers mai departe în şaisprezecimile Europa League.

  • Lazio se află pe locul trei în Serie A

”Biancocelestii”  vor juca în play-off-ul Conference League, după ce au terminat pe locul trei în Europa League, într-o grupă cu Feyenoord, Sturm Graz şi Midtjylland.

Articol scris de: Teodor Răducanu

Afla mai multe despre: cfr cluj 

viewscnt
Articole similare