Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lazio se delimitează de scandările antisemite ale unor suporteri la meciul cu AS Roma: ”Am încercat să evităm!”

Lazio se delimitează de scandările antisemite ale unor suporteri la meciul cu AS Roma: ”Am încercat să evităm!”

Serie A

Comentarii

Lazio Roma s-a delimitat, marţi, de scandările antisemite ale unora dintre suporterii săi auzite în derbiul cu AS Roma (1-0) de duminică, şi denunţate, luni, de comunitatea evreiască din capitala Italiei.

Clubul afirmă într-un comunicat de presă că „a fost întotdeauna printre primii care au condamnat public, prevenit şi reprimat fără rezerve orice demonstraţie sau acţiune discriminatorie, rasistă sau antisemită”.

Preşedintele comunităţii evreieşti din Roma, Ruth Dureghello, a postat luni pe Twitter videoclipuri cu suporterii echipei Lazio scandând sloganuri antisemite, dar şi o fotografie cu o persoană din tribune purtând un tricou cu numele „Hitlerson”, cu numărul 88, folosit în mişcarea neo-nazistă pentru a însemna "Heil Hitler".

„Am încercat să evităm, să izolăm şi să contracarăm aceste fenomene. Vom continua să facem acest lucru fără ezitare, să apărăm în Italia şi în străinătate imaginea clubului, care nu a avut niciodată vreo legătură cu asta”, a anunţat Lazio, subliniind că în timpul meciului de duminică a lucrat pentru „identificarea celor responsabili” şi „interzicerea acestora să intre pe stadion” şi intenţionează să colaboreze cu autorităţile.

Afla mai multe despre: lazioroma 

viewscnt
Articole similare