You are here:

Lazio şi Atletico, sancţionate din cauza comportamentului rasist al fanilor

Lazio şi Atletico, sancţionate din cauza comportamentului rasist al fanilor

Fotbal internațional

Comentarii

Cluburile Lazio şi Atletico Madrid au fost sancţionate din cauza comportamentului rasist al suporterilor lor în competiţiile europene, a anunţat vineri UEFA.

Forul a precizat că două sectoare din Curva Nord a stadionului Lazio (48 şi 49) vor fi închise pentru următorul meci de pe teren propriu al echipei italiene în Liga Europa, programat la 7 noiembrie împotriva echipei Porto, după comportamentul rasist al unor fani în victoria cu 4-1 împotriva echipei Nice de săptămâna trecută.

Lazio a primit şi o amendă de 45.000 de euro, sancţiune însoţită şi de o închidere parţială a stadionului pentru un meci suplimentar.

"Respectiva închidere parţială a stadionului este suspendată pe parcursul unei perioade de probă de un an", a transmis UEFA.

Atletico a primit o amendă de 30.000 de euro, care a venit la pachet cu o interdicţie cu suspendare de a vinde bilete fanilor săi în deplasare pentru un meci din competiţia UEFA. Perioada de probă este de un an.

Fanii echipei Atletico au avut un comportament "rasist/discriminatoriu" la înfrângerea cu 4-0 suferită săptămâna trecută în faţa echipei Benfica, în Liga Campionilor.

Pe de altă parte, Anderlecht a primit interdicţia de a vinde bilete fanilor săi din deplasare pentru meciul din Liga Europa cu RFS din Letonia, din data de 7 noiembrie, după ce UEFA a decis să aplice "măsura disciplinară cu suspendare impusă la 21 octombrie 2022 pentru aprinderea de artificii, aruncarea de obiecte, acte de deteriorare şi tulburarea liniştii publice".

Afla mai multe despre: lazioatleticorasism 

viewscnt
Articole similare