Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Legenda CFR-ului a decis să agaţe ghetele în cui: ”Eram foarte obosit psihic şi intenţia mea era să mă retrag de aici!”

Legenda CFR-ului a decis să agaţe ghetele în cui: ”Eram foarte obosit psihic şi intenţia mea era să mă retrag de aici!”

CFR Cluj

Comentarii

Emmanuel Culio, jucătorul care a făcut istorie la CFR, a decis să se retragă din cariera de jucător profesionist.

Legenda CFR-ului a decis să agaţe ghetele în cui: ”Eram foarte obosit psihic şi intenţia mea era să mă retrag de aici!”

Ajuns la aproape 39 de ani, jucătorul argentinian a decis să agaţe ghetele în cui. El a plecat iarna trecută de la CFR fără să apuce să îşi ia rămas bun de la fani. În spatele acelei decizii erau probleme de familie, aceleaşi care l-au determinat să plece de la CFR şi în 2019.

”Gata, s-a terminat! Mi-am pus ghetele în cui, cum spuneţi voi. Eram foarte obosit psihic şi intenţia mea era să mă retrag de la CFR. Asta s-a şi întâmplat până la urmă, chiar dacă nu exact cum mi-aş fi dorit. Le sunt recunoscător României şi Clujului pentru că mi-au dat şansa să evoluez în Champions League şi să fac pasul spre campionate mai puternice, precum cele din Spania sau Turcia. Le mulţumesc şi foştilor mei coechipieri, Cadu, Peralta, Tony, Dani, Camora şi multor altora! M-au făcut un jucător mai bun şi o persoană mai bună.

Îi sunt foarte recunoscător şi lui Dan Petrescu, care m-a învăţat multe lucruri pe care nu le ştiam. Adevărul e că Petrescu a fost, în fotbal, ca un tată pentru mine. Chiar şi când ne mai certam sau discutam în contradictoriu, întotdeauna o făceam ca un fiu cu tatăl său”, a spus Culio pentru Gsp.

Totuşi, Culio ar dori să revină la CFR, pentru un meci de retragere alături de foştii lui coechipieri. Mai mult decât atât, argentinianul doreşte ca echipa ardeleană să fie mult mai respectată. 

”Voi reveni la Cluj pentru fani, sper că pentru un meci de retragere. Când am venit ultima oară în România familia rămăsese în Argentina. Erau momente foarte grele pentru noi. Nu mi-a plăcut deloc. Am rezistat doar trei-patru luni şi m-am întors.

Adevărul e că ultimii doi-trei ani au fost extrem de dificili. Mulţumită familiei şi lui Dumnezeu am reuşit să depăşim momentul şi să încercăm să mergem înainte. Cred că CFR nu e văzută şi evaluată la adevărata valoare. Întotdeauna e vorba de Steaua, Craiova, Dinamo şi altă echipă, abia apoi vine CFR. Nu înţeleg de ce se întâmplă asta.

CFR a demonstrat în toţi aceşti ani în Liga Campionilor, în Europa League, are multe trofee câştigate. Ar trebui să fie mult mai respectată şi e valabil şi în cazul lui Petrescu. Lumea zice că stilul CFR-ului nu e spectaculos, însă CFR câştigă întotdeauna cu jocul acesta”, a mai spus fotbalistul argentinian. 

Culio a câştigat 13 trofee cu CFR, printre ele fiind şi 6 titluri în Liga 1. De asemenea, el a jucat 240 de meciuri în tricoul ardelenilor, a marcat 31 de goluri şi a oferit 34 de pase decisive.

Afla mai multe despre: cfr-culio-liga 1 

viewscnt
Articole similare