Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Legendarul Arrigo Sacchi a pus Italia sub lupă după umilinţa cu Macedonia de Nord! ”Ritmul din campionatul nostru este ridicol!”

Legendarul Arrigo Sacchi a pus Italia sub lupă după umilinţa cu Macedonia de Nord! ”Ritmul din campionatul nostru este ridicol!”
Comentarii

Reprezentativa Italiei a fost eliminată, joi seară, în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială, Calea C, fiind învinsă cu scorul de 1-0 de Macedonia de Nord.

Vara trecută, Italia a câştigat Campionatul European şi era una dintre echipele cu pretenţii la Cupa Mondială. Italianii au dominat meciul, au ratat mai multe ocazii, dar nu au reuşit să introducă mingea în poartă. Macedonia de Nord a dat lovitura în minutul 90+2. 

Fostul antrenor legendar al lui AC Milan, Arrigo Sacchi, a analizat situaţia Italiei. El consideră că antrenorul şi jucătorii au cea mai mică vină. El a acuzat ritmul scăzut din Serie A sau modul cum se arbitrează în campionatul intern. 

De asemenea, fostul antrenor în vârstă de 75 de ani consideră că reuşita italienilor de la Campionatul European a fost o excepţie. 

”Ritmul din campionatul nostru este ridicol!”

”Ce s-a întâmplat la Palermo contra Macedoniei este exact ceea ce se întâmplă cu echipele noastre de club în ultimii 12 ani. N-am mai câştigat nimic în Europa din 2010, când Interul lui Mourinho lua Champions League. Naţionala la EURO 2020 a fost o excepţie minunată pentru care fiecare dintre noi trebuie să fim recunoscători. Dar a fost o excepţie, nu o regulă. Continuăm să aducem străini la cluburi, iar inclusiv la nivelul echipelor de tineret există foarte mulţi juniori sosiţi din alte ţări. Sigur aşa e corect sau poate că asta este problema reală?

Preşedintele Gravina este un om competent, va trebuie să analizeze situaţia la rece şi să nu fie copleşit de emoţia de moment. Sper că nu intenţionează să rezolve totul prin demiterea antrenorului. Problema este mai serioasă, mult mai serioasă de atât. Fotbalul italian suferă de o înapoiere culturală, nu există idei noi. Celelalte naţiuni au evoluat, noi am rămas ca acum 60 de ani. O spun clar: jucătorii şi antrenorul au cea mai mică vină acum. Problema este la nivel instituţional.

Echipele de juniori sunt pline de străini, străini importaţi ca fructele sau legumele, cluburile sunt pline de datorii, echipele nu câştigă nimic în afara Italiei, iar nimeni nu ridică vocea să spună ceva? În afară, oamenii se zbat, construiesc centre federale, susţin creşterea jucătorilor tineri. La noi nu se întâmplă asta. De ce?

Cu siguranţă, ritmul din campionatul nostru este ridicol. Încercaţi să urmăriţi un meci din Anglia, Spania sau Germania, unde jucătorii sunt mult mai rapizi. La noi, arbitrii fluieră prea mult, jocul e mereu întrerupt. Cum să joci aşa? Repet, suntem în urmă. Şi nu numai la fotbal. Eu iubesc fotbalul italian, dar trebuie să fim sinceri: nu avem idei”, a declarat Arrigo Sacchi, pentru Gazzetta dello Sport. 

Tot joi, Portugalia a învins cu 3-1 Turcia, Ţara Galilor s-a impus cu 2-1 în faţa Austriei şi Suedia a trecut cu 1-0 de Cehia, după prelungiri. În cealaltă semifinală ar fi trebuit să se întâlnească Rusia şi Polonia, dar FIFA a decis ca polonezii să acceadă fără joc în finală, Rusia fiind exclusă din competiţii. Finala pentru un loc la CM, Portugalia – Macedonia de Nord, va avea loc pe 29 martie.

Afla mai multe despre: italia-macedonai de nord-arrigo sacchi 

viewscnt
Articole similare