You are here:

Lewis Hamilton a vorbit despre luptele sale cu depresia: "Am fost o victimă şi la şcoală. Am mers şi la terapeut, dar nu m-a ajutat"

Lewis Hamilton a vorbit despre luptele sale cu depresia: "Am fost o victimă şi la şcoală. Am mers şi la terapeut, dar nu m-a ajutat"

Formula 1

Comentarii

Lewis Hamilton, de şapte ori campion de Formula 1, s-a luptat cu depresia ani de zile, încă de la o vârstă fragedă, în timp ce făcea faţă presiunii de a urma o carieră în cursele de maşini şi se confrunta cu hărţuirea la şcoală, a declarat în vârstă de 39 de ani într-un interviu pentru The Times.

Hamilton, care participă la curse încă de la vârsta de şase ani, a declarat că s-a luptat cu depresia şi ca adult şi că i-a fost dificil să vorbească despre experienţa sa.

„Cred că a fost presiunea curselor şi lupta de la şcoală. Bullying-ul. Nu aveam cu cine să vorbesc. M-am luptat cu sănătatea mintală de-a lungul vieţii mele, cu depresia de la o vârstă foarte fragedă, când aveam cam 13 ani... Când aveam 20 de ani am avut nişte faze foarte dificile, a declarat Hamilton în interviul publicat sâmbătă.

Hamilton şi-a făcut debutul în Formula 1 în 2007, când avea 21 de ani, devenind primul pilot de culoare din serie. El a câştigat campionatul în anul următor şi, ulterior, a egalat recordul lui Michael Schumacher de şapte campionate în 2020.

Britanicul a spus că se simte mai matur astăzi decât era la începutul carierei sale.

„Înveţi despre lucrurile care ţi-au fost transmise de părinţi, observi acele tipare, cum reacţionezi la lucruri, cum le poţi schimba. Astfel, ceea ce m-ar fi putut înfuria în trecut nu mă mai înfurie astăzi. Sunt mult mai calm şi senin, a spus el.

Hamilton a spus că a încercat retrageri în linişte pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea mintală şi, deşi a vorbit cu un terapeut cu ani în urmă, acesta nu l-a ajutat.

Pilotul Mercedes, care urmează să se alăture echipei Ferrari anul viitor, ocupă locul şase în campionat, următoarea cursă fiind programată luna viitoare la Austin.

Afla mai multe despre: hamilton 

viewscnt
Articole similare