Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lider surpriză în Portugalia, aproape de jumătatea sezonului. Victorie importantă obţinută de Sporting

Lider surpriză în Portugalia, aproape de jumătatea sezonului. Victorie importantă obţinută de Sporting
Comentarii

Bătălia la titlu în Liga NOS se dă în aproape fiecare stagiune între FC Porto şi Benfica. Cele două mari echipe din Portugalia au împărţit ultimele 18 titluri, însă, acum, după 16 etape, Sporting este lider în Portugalia.

Echipa din Lisabona este neînvinsă în campionat şi are 13 victorii până la mometul actual.

Seara trecută, Sporting a reuşit să o bată pe Benfica cu scorul de 1-0, golul venind în minutul 90+2. Astfel, diferenţa între cele două a ajuns la 9 puncte. Singura rivală la titlu pentru formaţia lui Ruben  Amorim pare a fi FC Porto, care se află la 4 puncte în urma liderului.

După plecarea căpitanului Bruno Fernandes la Manchester United, Sporting era aşteptată să aibă o mare scădere în performanţă, însă n-a fost deloc aşa. Echipa e din ce în ce mai bună, iar unul dintre motive este Pedro Goncalves. Mijlocaşul de doar 22 de ani are 12 reuşite în campionat în acest sezon, în doar 14 meciuri după venirea de la Famalicao în vară. Pentru context, în ultima jumătate de sezon pentru Sporting, Bruno Fernandes a reuşit 8 goluri în 17 meciuri.

Tânărul Goncalves a costat doar 6,5 milioane de euro şi deja a reuşit să işi dubleze valoarea de la momentul semnării. 

După 16 meciuri fără înfrângere, şi cu victorii împortiva lui Porto şi Benficăi, sezonul acesta pare cea mai bună şansă pentru Sporting să câştige campionatul. Ultimul triumf al formaţiei din Lisabona a fost în sezonul 2001/2002, înainte de debutul lui Cristiano Ronaldo pentru prima echipă.

Afla mai multe despre: sporting 

viewscnt
Articole similare