You are here:

Liga Naţiunilor | Grecia a bătut Anglia, Haaland a scris istorie, Belgia a întors Italia de la 0-2. Toate rezultatele

Liga Naţiunilor | Grecia a bătut Anglia, Haaland a scris istorie, Belgia a întors Italia de la 0-2. Toate rezultatele
Comentarii

Echipa naţională a Greciei a învins, joi seara, în deplasare, scor 2-1, reprezentativa Angliei, în etapa a treia din Liga Naţiunilor.

Pe Wembley, într-un meci contând pentru grupa B2 din Liga Naţiunilor, Grecia a avut un gol anulat pentru ofsaid, în minutul 8, când Mavropanos trimisese balonul în plasă cu o lovitură de cap. În minutul 49 Vangelis Pavlidis, atacantul Benficăi Lisabona, s-a descurcat excelent în careu, între cinci adversari şi l-a învins pe Pickford, deschizând scorul.

Minutul 60 a mai adus un gol anulat pentru greci, la Pavlidis, tot pentru ofsaid, iar povestea s-a repetat în minutul 84, când iarăşi o poziţie de ofsaid a lui Pavlidis i-a salvat pe englezi de la o înfrângere la un scor mai mare. Bellingham a egalat în minutul 87, dar Pavlidis a fost eroul grecilor şi a înscris golul victoriei în minutul 90+4.

În aceeaşi grupă, Irlanda a învins Finlanda în deplasare, scor 2-1. Pohjanpalo a marcat pentru finlandezi, în minutul 17, Scales a egalat în minutul 57, iar Robbie Brady a înscris golul victoriei „verzilor”.

În grupa B2 Grecia conduce, cu trei victorii şi 9 puncte, pe locul secund se află Anglia (6 puncte), urmată de Irlanda (3 puncte) şi Finlanda (0 puncte).

Echipa naţională a Franţei a învins joi seara, la Budapesta, scor 4-1, echipa naţională a Israelului, în cadrul etapei a treia din grupa A2 a Ligii Naţiunilor. Italia şi Belgia a terminat la egalitate, 2-2.

Italia a marcat la Roma în primul minut al partidei în care Squadra Azzura a întâlnit Belgia. Cambiaso a fost autorul golului şi acelaşi jucător s-a aflat la originea punctului de 2-0 al italienilor. Şut de la marginea careului, portarul Casteels nu a putu reţine şi a respins în lateral, de unde Retegui a majorat avantajul gazdelor.

Italia a rămas în zece după eliminarea lui Pellegrini, din minutul 40, pentru ca belgienii să înscrie în minutul 42, prin De Cuyper – un şut superb de la marginea careului. Leandro Trossard a egalat după pauză, în minutul 61, iar până la final nici una dintre cele două combatante nu a reuşit să se desprindă pe tabelă. Italia – Belgia s-a terminat astfel 2-2.

La Budapesta, Israel a fost gazdă în meciul cu Franţa, iar elevii lui Deschamps au deschis scorul în minutul 7, prin Camavinga, care a şutat din afara careului, portarul Glazer a gafat şi balonul a intrat în plasă. Israelienii au egalat în minutul 24, când Gandelman a înscris cu o lovitură de cap. Cocoşii galici au revenit în avantaj după numai patru minute, cu golul din unghi al lui Nkunku. Gazdele au rezistat până în finalul partidei, când Guendouzi (min. 87) şi Barcola (min. 89) au stabilit scorul final, Israel – Franţa 1-4.

În clasamentul grupei A2 conduce Italia, cu 7 puncte, urmată de Franţa (6 puncte), Belgia (4 puncte) şi Israel, care nu are niciun punct.

Echipa naţională a Norvegiei a dispus joi seara, pe teren propriu, scor 3-0, de echipa Sloveniei, în grupa B3 a Ligii Naţiunilor.

Cu Erling Haaland şi Alexander Sorloth în atac, Norvegia a deschis scorul prin vedeta lui Manchester City, în minutul 7, şi a rezolvat meciul în repriza secundă. Sorloth, în minutul 52, şi Haaland, zece minute mai târziu, au pus pe tabelă rezultatul final, 3-0 pentru Norvegia, care conduce în grupă cu 7 puncte. Cu dubla reuşită, Haaland a devenit golgheterul all-time al naţionalei Norvegiei, cu 34 de goluri în 36 de jocuri.

Ocupanta locului secund, Austria, s-a impus în faţa Kazahstanului cu 4-0 şi a adunat 4 puncte, tot atâtea câte are şi Slovenia, echipa de pe locul trei.

Pentru austrieci au marcat Baumgartner (min. 10), Lienhart (min. 53), Sabitzer (min. 56) şi Seidl (min. 79).
 

Toate rezultatele serii:

  • Israel - Franţa 1-4
  • Italia - Belgia 2-2
  • Anglia - Grecia 1-2
  • Austria - Kazahstan 4-0
  • Finlanda - Irlanda 1-2
  • Norvegia - Slovenia 3-0
  • Letonia - Macedonia de Nord 0-3
  • Insulele Feroe - Armenia 2-2
  • Moldova - Andorra 2-0
  • Gibraltar - San Marino 1-0

Afla mai multe despre: liga natiunilorrezultate liga natiunilorfotbal 

viewscnt
Articole similare