Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lionel Messi a explicat de ce a ales să joace la Inter Miami. Un club din Europa a încercat să-l deturneze din drumul către MLS

Lionel Messi a explicat de ce a ales să joace la Inter Miami. Un club din Europa a încercat să-l deturneze din drumul către MLS

Fotbal

Comentarii

Lionel Messi (35 de ani) a oferit un amplu interviu, în presa spaniolă, în care a vorbit deschis despre motivul pentru care a ales să joace la Inter Miami (Statele Unite ale Americii) din acest sezon şi nu să rămână în Europa.

Lionel Messi recunoaşte actele nu sunt parafate în acest moment, însă pare doar o formalitate până mutarea va fi oficializată. De altfel, clubul din Miami a anunţat, deja, venirea superstarului argentinian.

Lionel Messi a refuzat o ofertă din Europa. Nu de la Barcelona

Chiar dacă s-a vorbit intens că s-ar putea întoarce la Barcelona, lucrurile nu au stat deloc aşa. În realitatea, un alt club european l-a dorit cu insistenţă pe Messi, însă fără succes.

Septuplul ”Balon de Aur” a refuzat propunerea de pe Bătrânul Continent deoarece şi-ar fi dorit să joace doar la Barcelona, iar acest lucru nu a fost posibil din cauza problemelor financiare pe care clubul blaugrana le are.

Pentru a înţelege exact diferenţele contractuale dintre Inter Miami şi Barcelona, se pot privi doar cifrele oferite argentinianului: Barca îi oferea 13 milioane de euro pe an, în timp ce Inter Miami i-a pus pe masă un contract de 500 de milioane de euro pe an!

Am decis să merg la Miami. Încă nu este înţelegerea făcută sută la sută, mai sunt câteva detalii de finalizat, dar aceasta este decizia pe care am luat-o. Am avut o ofertă din Europa. Nici măcar nu am evaluat-o, pentru că în Europa ideea mea era să merg doar la Barcelona.

După ce am câştigat Cupa Mondială şi nu s-a putut să merg la Barca, era momentul să merg în campionatul american pentru a trăi altfel fotbalul. Evident, cu aceeaşi responsabilitate şi cu aceeaşi dorinţă de a câştiga, dar cu mai multă linişte sufletească”, a spus Messi pentru Mundo Deportivo.

Afla mai multe despre: inter miamilionel messibarcelona 

viewscnt
Articole similare