Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lionel Messi nu are dubii! Cui îi va ceda Balonul de Aur în 2022: ”Este foarte clar!”

Lionel Messi nu are dubii! Cui îi va ceda Balonul de Aur în 2022: ”Este foarte clar!”

Lionel Messi

Comentarii

Lionel Messi, omul cu cel mai multe Baloane de Aur câştigate, ştie cine va câştiga trofeul în 2022.

Argentinianul a acordat un interviu pentru presa din Argentina înainte de Finalissima, meci care va pune faţă în faţă câştigătoarea Campionatului European şi câştigătoarea Copei America. 

Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur de 7 ori şi a vorbit despre acest trofeu. Argentinianul este convins că în acest an trofeul va fi câştigat de Karim Benzema. Francezul a traversat un sezon incredibil şi a fost decisiv pentru Real Madrid în Champions League. 

Starul madrilenilor a traversat cel mai bun sezon din carieră şi a marcat 44 de goluri în 46 de partide. Mai mult decât atât, Benzema a fost cel mai bun marcator din campionatul spaniol şi din UEFA Champions League, competiţii pe care a reuşit să le câştige în acest sezon. 

”Nu cred că există dubii. Este foarte clar că Benzema a avut un an spectaculos şi a fost esenţial în Liga Campionilor, mai ales în fazele eliminatorii. Cred că anul ăsta nu există dubii (n.r - în privinţa câştigătorului)”, a spus Leo Messi, pentru TyC Sports.

Balonul de aur va fi decernat la 7 octombrie. Când vor fi anunţate nominalizările

Balonul de Aur 2022, care îşi schimbă formatul în acest sezon, va fi decernat la 17 octombrie, la Paris, a anunţat, marţi, revista France Football, care organizează ceremonia, informează AFP.

Cea de-a 66-a ediţie a prestigiosului premiu va avea loc la Theatre du Chatelet, la fel ca festivitatea din 2021, în care a fost încoronat pentru a şaptea oară argentinianul Lionel Messi.

Nominalizările pentru Balonul de Aur masculin şi feminin, precum şi pentru trofeele Kopa (cel mai bun tânăr jucător) şi Iaşin (cel mai bun portar) vor fi anunţate la 12 august.

Premiul din acest an va beneficia de o schimbare de formulă, care a fost anunţată deja în luna martie: se va baza pe sezonul sportiv şi nu pe anul calendaristic şi va avea un juriu mai restrâns, o preselecţie mai rafinată şi criterii de atribuire mai clare.

”Performanţele individuale" şi "caracterul decisiv şi impresionant al concurenţilor" vor fi criteriile numărul unu, înaintea "aspectului colectiv şi trofeelor câştigate", a "clasei jucătorului şi a spiritului de fair-play”, potrivit noului regulament.

Afla mai multe despre: messi-balonul de aur-benzema 

viewscnt
Articole similare