Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liţă Dumitru a decis să părăsească definitiv România şi să se stabilească în Statele Unite ale Americii: "În România nu mai aveam nicio şansă!"

Liţă Dumitru a decis să părăsească definitiv România şi să se stabilească în Statele Unite ale Americii: "În România nu mai aveam nicio şansă!"

Fotbal

Comentarii

Ajuns la 68 de ani, fostul component al Generaţiei Guadalajara nu dă înapoi de la muncă şi de la pasiunea pentru fotbal. Anul trecut, Liţă s-a mutat în Statele Unite, acolo unde antrenează acum o grupă de copii şi juniori.

"Am opt luni de când am plecat din România pentru că am considerat că în America pot să-i ofer fetiţei mele, care va împlini în iunie 10 ani, o şansă. O şansă de a-şi alege singură viitorul. În America e foarte importat să ai drept de muncă. Dacă nu ai drept de muncă, e greu, dar poţi să răzbeşti. Oricum e foarte greu! Eu am o licenţă care-mi permite să antrenez, iar ei mi-au recunoscut toate meritele. Mi-au dat viză pentru 3 ani şi drept de muncă pentru fotbalul de aici.

În România nu mai aveam nicio şansă. În Bucureşti ce viitor aveam? Mi-am deschis aici o şcoală de fotbal, specializată în antrenamente tehnice. Jucătorii pot rămâne la cluburile lor, dar cine doreşte poate să se antreneze suplimentar cu mine. Cum îi ajutam pe copiii din România, aşa îi ajut şi pe cei din America, pentru că fotbalul e viaţa mea", a spus Liţă la TelekomSport.

Afla mai multe despre: lita dumitrudecizieamericaromaniafotbal 

viewscnt
Articole similare