Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CampiOLI!!! Olăroiu l-a învins pe Cannavaro în finala campionatului din China şi a cucerit primul titlu din istoria lui Jiangsu | VIDEO

CampiOLI!!! Olăroiu l-a învins pe Cannavaro în finala campionatului din China şi a cucerit primul titlu din istoria lui Jiangsu | VIDEOgalerie foto

Stranieri

Comentarii

Performanţă uriaşă reuşită de Cosmin Olăroiu. Antrenorul în vârstă de 51 de ani a luat campionatul cu Jiangsu Suning. Echipa românului a câştigat cu 2-1 returul finalei disputate împotriva lui Guangzhou Evergrande, formaţie pregătită de Fabio Cannavaro. În tur, partida se terminase nedecis, scor 0-0. Pentru Jiangsu, acesta este primul titlu din istoria clubului, în timp ce Olăroiu a ajuns la cifra 7 după cele câştigate cu Steaua (2006), Al Hilal (2008), Al Ain (2012, 2013) şi Al Ahli (2014, 2016).

Guangzhou Evergrande - Jiangsu Suning 1-2 (Wei Shihao 62 / Eder 45+3, Alex Teixeira 48)

Jiangsu s-a impus, cu scorul de 2-1 (1-0), în manşa a doua a finalei campiontului, disputată, joi, 12 noiembrie, cu Guangzhou Evergrande. Au marcat Eder '45+3 şi Teixeira '48, respectiv Wei Shihao '62.

Echipa antrenată de Fabio Cannavaro a evoluat în zece jucători din minutul 45+1, după eliminarea lui He Chao.

În tur, scorul a fost 0-0.

Din cauza pandemiei de coronavirus, formatul principalei competiţii fotbalistice chineze a fost schimbat, o fază a grupelor şi una eliminatorie înlocuind sistemul obişnuit, tip campionat.

Turneul final a avut loc la Suzhou.

Guangzhou Evergrande câştigase opt din ultimele nouă ediţii ale campionatului Chinei.


Echipele de start:

Guangzhou: Liu - Zhang, Browning, Park, Wu - Xu - Fernandinho, He, Paulinho, Elkeson - Talisca
Jiangsu: Gu - Abdugheni, Yang, Miranda, Zhou - Ji,Wu, Wakaso, Xie - Teixeira, Eder

Final de meci! Jiangsu Suning e pentru prima dată campioană în China! Echipa lui Olăroiu a câştigat cu 2-1 returul cu Guangzhou Evergrande, după ce în tur a fost 0-0.

Min. 90: De la margine s-au arătat şapte minute de prelungire.

Min. 90: O nouă ocazie importantă pentru Jiangsu. Jing Luo trage bine din afara careului, dar portarul gazdelor respinge mingea cu piciorul.

Min. 86: Jiangsu cere lovitură de pedeapsă după un fault asupra lui Teixeira, dar arbitrul lasă jocul să continue.

Min. 73: Şut bun al lui Eder, dar mingea şutată de atacantul lui Jiangsu din lovitură liberă se duce peste poarta lui Liu.

Min. 52: GOOOL!!! Echipa lui Cannavaro reduce din handicap. A marcat Wei Shihao.

Min. 48: GOOOL!!! Jiangsu începe a doua repriză la fel cum a terminat-o pe prima: perfect! Alex Teixeira a marcat pentru 2-0.

Min. 46: A început repriza a doua!

Pauză. Jiangsu conduce cu 1-0 şi este la 45 de minute de primul titlu din istorie.

Min. 45+3: GOOOL!!!! Jiangsu a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la 17 metri bătută de Eder.

 

Min. 45+1: Roşu pentru Guangzhou! Chao He este eliminat după ce l-a faultat în poziţie de ultim apărător pe Alex Teixeira. Arbitrul a apelat la sistemul VAR înainte de a lua această decizie pentru a vedea dacă infracţiunea a fost comisă în careu sau în afara acestuia şi a dictat corect lovitură liberă directă.

Min. 33: Şansă bună pentru Jiangsu. Eder loveşte mingea din voleu, dar aceasta este reţinută în siguranţă de portarul Liu.

Min. 30: Ocaziile întârzie la ambele porţi, dar Jiangsu e susţinută de o galerie numeroasă.

Min. 1: A început meciul!


Guangzhou Evergrande - Jiangsu Suning, LIVE TEXT, telekomsport.ro, joi, ora 13:35

Guangzhou Evergrande e hotărâtă să continue să domine fotbalul din China, acolo unde luat campionatul în opt din ultimii nouă ani. În turul finalei play-off-ului cu Jiangsu Suningn, echipa lui Cannavaro a remizat la zero pe terenul formaţiei antrenate de Cosmin Olăroiu.

În sezonul regulat, campioana en-titre a câştigat fără probleme competiţia, terminând la opt puncte peste a doua clasată din grupa A, chiar Jiangsu Suning. În sferturile de finală ale play-off-ului, Evergrande a trecut de Hebei (scor 3-1 şi 5-0), iar a eliminat-o în semifinale pe Beijing Guoan (scor 0-0, 3-1).

Vedetele echipei lui Fabio Cannavaro sunt brazilienii Paulinho şi Anderson Talisca. Gazdele au pierdut un singur joc din ultimele 16, chiar cu Jiangsu Suning, scor 1-2.

Guangzhou Evergrande - Jiangsu Suning, LIVE TEXT, telekomsport.ro, joi, ora 13:35

De cealaltă parte, Jiangsu Suning e la un meci distanţă de primul titlu din istorie, oaspeţii din această partidă fiind conduşi de pe bancă de Cosmin Olăroiu din luna martie a anului 2018. Gruparea din Jiangsu a terminat pe locul 2 grupa A din sezonul regulat, cu 26 de puncte în 14 etape, la opt lungimi de liderul Guangzhou Evergrande.

Fotbaliştii lui Olaroiu au ajuns cu emoţii în drumul spre finala play-off-ului din Super League. Jiangsu a trecut în sferturile de finală de Chongqing Lifan (1-1 şi 1-0), iar în semifinale a eliminat-o pe Shanghai SIPG (1-1 şi 2-1). Echipa lui Olăroiu a fost condusă în retur până în minutul 78 şi a marcat golul calificării în prelungiri, în minutul 107, prin Luo Jing.

Jiangsu e neînvinsă în ultimele 14 meciuri, din care a câştigat şapte. Ultimul eşec a fost în luna august, chiar cu Guangzhou Evergrande, scor 1-2. Vedetele echipei lui Cosmin Olăroiu sunt tot doi brazilieni, Alex Teixeira şi Eder, naturalizat italian.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: olaroiuchinajiangsuguangzhou 

viewscnt
Articole similare