Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liverpool pare că şi-a găsit antrenor. Jurgen Klopp a vorbit în premieră despre înlocuitorul său de pe banca tehnică a "cormoranilor"

Liverpool pare că şi-a găsit antrenor. Jurgen Klopp a vorbit în premieră despre înlocuitorul său de pe banca tehnică a "cormoranilor"

Liverpool

Comentarii

Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, a afirmat că Xabi Alonso, de la Bayer Leverkusen, este un antrenor cu adevărat "remarcabil".

Numele lui Alonso a fost vehiculat pentru postul de pe Anfield de când Klopp, în vârstă de 56 de ani, a anunţat că va părăsi clubul la finalul sezonului.

Echipa lui Alonso se află pe primul loc în Bundesliga, cu cinci puncte peste ocupanta locului secund, Bayern Munchen, care a câştigat ultimele 11 titluri.

"Xabi face o treabă incredibilă", a declarat Klopp.

Alonso a petrecut cinci sezoane la Liverpool, din 2004 până în 2009, şi a câştigat Liga Campionilor, Cupa Angliei, Supercupa şi Cupa Ligii Angliei în perioada petrecută pe Anfield, înainte de a scrie istorie la alte două cluburi uriaşe, Real Madrid şi Bayern.

Fostul mijlocaş a preluat-o pe Leverkusen în 2022 şi a rămas neînvins în toate competiţiile în acest sezon - lider în Bundesliga, calificat în semifinalele Cupei Germaniei şi în optimile Europa League.

Rezultatele obţinute în Germania, inclusiv recenta victorie cu 3-0 împotriva rivalilor la titlu, Bayern, l-au transformat pe Alonso în principala ţintă managerială pentru cluburile din Europa, inclusiv pentru Real Madrid, însă marea favorită pentru aducerea ibericului pe banca tehnică este Liverpool.

"Următoarea generaţie este deja aici şi aş spune că Xabi se remarcă în acest domeniu. Este un fost jucător de talie mondială, provine şi dintr-o familie de antrenori, ceea ce ajută puţin, era deja un fel de antrenor când juca. Fotbalul pe care îl practică, echipele pe care le antrenează, transferurile pe care le-a făcut, totul este absolut excepţional.

Dacă m-aţi fi întrebat în urmă cu opt săptămâni despre Xabi Alonso, aş fi spus 'Oh, Doamne!'. "Dinozaurii", dacă vreţi, Carlo Ancelotti, Jose Mourinho, Pep Guardiola, poate eu, nu vom mai fi în următorii 20 de ani - OK, poate Mourinho o va face - dar toţi ceilalţi nu", a spus Klopp.

Klopp a anunţat în ianuarie că se va retrage de la Liverpool în vară, după nouă ani, spunând că "nu mai are energie".

Afla mai multe despre: jurgen klopp 

viewscnt
Articole similare