Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liverpool se aşteaptă la Grupa Morţii! INCREDIBIL: Cum au ajuns cormoranii în Urna 3 deşi tocmai au jucat finala Ligii Campionilor

Liverpool se aşteaptă la Grupa Morţii! INCREDIBIL: Cum au ajuns cormoranii în Urna 3 deşi tocmai au jucat finala Ligii Campionilor
Comentarii

Finalistă în ediţia trecută a Champions League, după un an spectaculos Liverpool aşteaptă să îşi afle astăzi adversarele din grupele acestui sezon, iar cormoranii se aşteaptă la ce e mai rău.

Liverpool a fost repartizată în Urna a 3-a la tragerea la sorţi, ceea ce înseamnă că va avea parte de cel puţin două adversare extrem de puternice în lupta pentru calificarea în primăvara europeană. În prima urnă sunt echipe precum Real Madrid, Barcelona, Bayern sau PSG, dar şi o variantă extrem de accesibilă: Lokomotiv Moscova, în timp ce în urna a doua sunt formaţii precum Borussia Dortmund, Napoli sau AS Roma. Şahtior şi Benfica par echipele cele mai accesibile din această urnă.

Aici ai urnele şi tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor

Cum au ajuns oamenii lui Klopp în Urna 3


Mulţi se întreabă cum este posibil ca o echipă care tocmai a jucat finala Champions League să ajungă în Urna a 3-a la tragerea la sorţi pentru faza grupelor, iar răspunsul e simplu şi cumulează o serie de factori: ultimele schimbări introduse de UEFA în regulament, dar şi performanţele fluctuante avute de cormorani în ultimii ani.

2 - două finale europene a disputat Liverpool în ultimii 3 ani: Europa League în 2016 şi Champions League în 2018

Repartizarea în urne se face în funcţie de clasamentul coeficienţilor pe ultimii cinci ani, însă cu menţiunea că în prima urnă sunt repartizate automat campioanele celor mai bune şase campionate în funcţie de acelaşi clasament al coeficienţilor, plus deţinătoarele Champions League şi Europa League. Din acest motiv Spania are trei echipe în urna capilor de serie, acolo unde a ajuns şi Lokomotiv Moscova, o echipă care altfel ar fi fost în ultima urnă. Lokomotiv e campioana Rusiei, al şaselea campionat al Europei în funcţie de coeficient.

Liverpool este prima echipă din Urna 3 în ceea ce priveşte coeficientul, deci ar fi fost în urna a doua dacă noua regulă UEFA nu ar fi fost implementată.

În plus, cormoranii "plătesc" şi pentru prestaţiile slabe din campionat, din anii trecuţi: Liverpool nu s-a calificat în cupele europene în sezoanele 2013-2014 şi 2016-2017, motiv pentru care nici nu a strâns puncte în clasamentul cofeicienţilor.

Cormoranii au în total 62,000 puncte, din care aproape jumătate (30,000) au fost strânse anul trecut, graţie traseului din Liga Campionilor.

  • Cum ar arăta "Grupa Morţii" pentru Liverpool: Barcelona (Urna 1), Borussia Dortmund (Urna 2) şi Inter Milano (Urna 4) sau Real Madrid (Urna 1), Napoli (Urna 2), Galatasaray (Urna 4)

URNA 1
Real Madrid
Atletico Madrid
FC Barcelona
Bayern Munchen
Manchester City
Juventus
PSG
Lokomotiv Moscova

URNA 2
Borussia Dortmund
FC Porto
Manchester United
Şahtior Doneţk
Napoli
Tottenham
AS Roma
Benfica


URNA 3
Liverpool
Schalke 04
Olympique Lyon
AS Monaco
Ajax Amsterdam
ŢSKA Moscova
PSV
Valencia

URNA 4
Viktoria Plzen
Club Brugge
Young Boys
Galatasaray
Inter Milano
Hoffenheim
AEK Atena
Steaua Roşie Belgrad

Afla mai multe despre: liverpoolklopptragere la sortichampions league 

viewscnt
Articole similare