Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Locurile goale de la FCSB - Dinamo au dat naştere controverselor în studioul Orange Sport. ”Bişniţari” vs ”Suporterii CSA le-au cumpărat şi nu s-au dus la meci”

Locurile goale de la FCSB - Dinamo au dat naştere controverselor în studioul Orange Sport. ”Bişniţari” vs ”Suporterii CSA le-au cumpărat şi nu s-au dus la meci”

Superliga

Comentarii

FCSB s-a impus în derby-ul cu Dinamo, scor 2-1, în faţa a doar 6100 de spectatori. Faptul că FCSB a primit ”interzis” în Ghencea pentru partida contra marei rivale a dat naştere unui scandal imens în ultimeze zile, oficialii roş-albaştrilor invocând faptul că fanii echipei au fost privaţi de şansa de urmări meciul din cauza numărului redus de locuri de care dispune Stadionul ”Arcul de Triumf”.

Cu o zi înainte de meci, FCSB a început comercializarea tichetelor la casele de bilete de la Arena Naţională, fără a se apela şi la vânzarea în mediul online, din cauza posibilităţii ca fanii dinamovişti să cumpere bilete în sectoarele destinate suporterilor echipei gazdă.

Susţinătorii FCSB-ului au putut să îşi procure bilet doar în baza unui act de identitate, fapt ce a stârnit multe semne de întrebare în momentul în care pe site-urile de vânzări au apărut anunţuri cu un număr mare de bilete vândute la suprapreţ.

”Suporterii CSA le-au cumpărat şi nu s-au dus la meci”

Invitaţi în cadrul emisiunii Sport Center de pe Orange Sport, Emil Grădinescu şi Bogdan Cosmescu şi-au exprimat opiniile referitoare la numărul mare de locuri libere de pe ”Arc”. Una dintre teoriile lansate de cei doi este cea conform căreia suporterii Stelei au cumpărat bilete la meci, dar nu s-au prezentat, cu scopul de a crea imaginea unei partide lipsite de interes.

  • Dan Udrea: Lumea se întreabă pe bună dreptate, ce a fost cu locurile alea libere?
  • Cosmescu: Explicaţia e banală. Bişniţă!
  • Dan Udrea: Am o problemă. Cum e posibil ca bişniţarii să fi vândut mai departe biletele? Procedura era următoarea: nicio persoană nu are voie să achiziţioneze mai mult de două bilete. Când te duceai, achiziţionai un bilet cu buletinul tău, iar la al doilea, dădeai datele persoanei respective.
  • Grădinescu: Fals. În realitate s-a intrat fără niciun fel de buletin. Au fost şi persoane cărora li s-a cerut buletinul. Eu am avut o mulţime de prieteni pe care i-am întrebat: ”Vi s-a cerut buletinul? / Nici vorbă”.  Au fost şi câteva persoane cărora li s-a cerut.
  • Dan Udrea: Bun, să zicem că nu li s-a cerut la stadion, dar când le-au achiziţionat, cum de nu li s-au cerut datele?
  • Grădinescu: Au dat nişte cifre şi nişte nume... Eu am şi alte explicaţii. Indicatorul de bază este numărul de bilete vândute. Dacă biletele au fost vândute, atunci nu avem ce discuta. Atunci, chiar nu prea avem ce discuta. Al doilea lucru, dacă e adevărat ce se zvoneşte prin piaţă, este că persoane străine de club au cumpărat bilete tocmai ca să nu vină.  Sunt mulţi şi cumperi cu 30 de lei, 50 de lei... Măcar îţi faci datoria faţă de clubul tău.
  • Dan Udrea: Şi ce vrei să demonstrezi?
  • Cosmescu: Că nu se umplea nici Ghencea. Că îi deranjează pentru că FCSB are mai mulţi fani decât CSA Steaua. Ei nu au oameni la meci pentru că nu au drept de promovare. Nici eu nu m-aş duce. Au foarte mulţi suporteri (n.r. FCSB) şi vor să demonstreze că nu e aşa. 
  • Grădinescu:  Poziţiile suporterilor celor două grupări s-au radicalizat atât de mult, încât niciun argument nu este valabil pentru cealaltă parte. Ai avut 42.000 de suporteri cu CFR... Mai stai să te întrebi unde sunt suporterii tăi? Nu mai ai ce demonstra.

La partida dintre FCSB şi Dinamo au asistat 6100 de spectatori, deşi asistenţa maximă putea fi de 7500 de oameni.

 

Afla mai multe despre: fcsbdinamocsa steaua 

viewscnt
Articole similare