You are here:

Lovitura carierei pentru Marius Şumudică? Românul poate semna cu o naţională importantă din Europa

Lovitura carierei pentru Marius Şumudică? Românul poate semna cu o naţională importantă din Europa

Fotbal

Comentarii

Marius Şumudică este unul dintre numele vehiculate de presa din Turcia pentru a prelua naţionala Turciei.

Şenol Güneş, în vârstă de 69 de ani, nu mai este selecţionerul Turciei, el şi conducerea federaţiei decizând de comun acord să rezilieze contractul: "După reuninunile cu antrenorul Şenol Güneş, am decis de comun acord să ne separăm. Mulţumim pentru munca depusă şi şi pentru contribuţia adusă fotbalului turc de către stimatul nostru profesor, Şenol Güneş", a anunţat forul de la Istanbul.

Potrivit Fotomac, preşedintele Federaţiei Turce, Nihat Ozdemir a confirmat pentru A Spor că oficialii federali au mai multe nume pe lista posibililor succesori. Ar fi vorba atât de antrenori turci, cât şi de antrenori de altă naţionalitate. Printre numele vehiculate s-ar afla şi cel al lui Marius Şumudică, scrie sursa citată.

Fotomac notează şi o reacţie a antrenorului român: ”Ar fi o onoare pentru mine. Sunt onorat să fiu printre cei nominalizaţi. Şenol Guneş este un antrenor mare. M-a vizitat la clubul pe care îl antrenam pe vremea când eram în Turcia. Este o mare onoare să fiu printre numele vehiculate că ar putea prelua naţionala Turciei. De fapt, Turcia este o ţară cu un fotbal extraordinar” ar fi declarat Şumudică, potrivit sursei citate.

Despre o posibilă revenire în fotbalul din Turcia a lui Şumudică a vorbit şi Silviu Lung Jr. Portarul lui Kayseri crede că Şumudică se poate întoarce în campionatul Turciei oricând: ”Nu ştiu, el a făcut treabă aici, a avut rezultate bune şi probabil că e în vizorul mai multor cluburi, de ce nu” a mai spus Lung Jr, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

În vârstă de 50 de ani, Marius Şumudică a lăsat o impresie bună în Turcia. El a pregătit formaţiile Kayserispor, Gazisehir Gaziantep şi Caykur Rizespor. Are în total 97 de meciuri pe banca tehnică a acestor formaţii şi 38 de victorii bifate. În alte 31 de meciuri el a terminat la egalitate. Cea mai lungă perioadă ca antrenor în Turcia a bifat-o la Gaziantep Gazişehir, formaţie pe care a pregătit-o în 51 de mecuri, câştigând 20 dintre acestea. Sub comanda sa, Gaziantep a marcat 88 de goluri.

După primele şase meciuri disputate în grupa G a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, naţionala Turciei ocupă locul 3, cu 11 puncte, fiind la două lungimi în spatele primele două clasate, Olanda şi Norvegia. Actuala naţională a Turciei are jucători extrem de importanţi şi bine cotaţi în fotbalul mare. Printre vedetele turcilor se numără Merih Demiral de la Atalanta, Ozan Tufan de la Watford, Hakan Calhanoglu de la Inter Milano, Buyrak Yilmaz de la Lille, Cengiz Under de la Marseille, Enes Unal de la Getafe sau Cenk Tosun de la Everton. 

Afla mai multe despre: marius şumudică 

viewscnt
Articole similare