Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură de teatru în conflictul dintre Planic şi FCSB. Câţi bani ar putea primi Becali. Sârbul avea clauză de 10 milioane de euro: ”FIFA urmează să anunţe decizia”

Lovitură de teatru în conflictul dintre Planic şi FCSB. Câţi bani ar putea primi Becali. Sârbul avea clauză de 10 milioane de euro: ”FIFA urmează să anunţe decizia”

Superliga

Comentarii

Conflictul dintre Bogdan Planic şi FCSB s-ar putea încheia la finalul acestei luni. Presa din Israel susţine că FIFA ar urma să decidă că Maccabi Haifa trebuie să plătească doar 180.000 de euro către FCSB. Gigi Becali a cerut compensaţii de 10 milioane de euro, clauza de reziliere pe care Planic o avea la FCSB.

FIFA ar urma să anunţe la finalul lunii martie - începutul lunii aprilie decizia în plângerea depusă de FCSB împotriva lui Bogdan Planic, care a decis să rupă unilateral contractul. Veştile nu sunt însă tocmai bune pentru Gigi Becali. Presa din Israel susţine că FCSB ar urma să primească o sumă compensatorie de doar 180.000 de euro, echivalentul salariului pe care Planic urma să-l câştige în ultimul an de contract. Gigi Becali a cerut însă compensaţii de 10 milioane de euro.

Cei de la Maccabi Haifa sunt încrezători că nu vor fi obligaţi să plătească prea mulţi bani către FCSB

Într-un material publicat de Sport1, din Israel, un membru din departamentul juridic al lui Maccabi Haifa este optimist în ceea ce priveşte banii pe care ar trebui să-i plătească FCSB-ului. Acesta susţine că, foarte probabil, FIFA va decide că FCSB trebuie să primească 180.000 de euro, salariul pe care Planic îl avea în ultimul an de contract.

Oficialul lui Maccabi Haifa spune că FCSB a făcut unele greşeli în relaţia cu Bogdan Planic, motiv pentru care nu va avea prea mult succes la FIFA. Printre ele, faptul că l-a exclus din lot şi că i-a micşorat salariul. Drept urmare, Maccabi Haifa ar putea scăpa uşor şi suma compensatorie pe care ar urma să o plătească ar fi de 180.000 de euro. Mult mai mică faţă de cele 10 milioane de euro solicitate de Gigi Becali.

”Steaua (n.r. FCSB) a făcut câteva greşeli. Ei l-au exclus din lot, i-au plătit salariul minim şi, potrivit regulilor FIFA, Planic avea dreptul să plece liber de contract. El însuşi a deschis un proces împotriva lor. În prezent, există o procedură în curs de desfăşurare, iar la sfârşitul acestei luni sau la începutul lunii aprilie este aşteptată o decizie.

Estimăm că hotărârea FIFA ne va obliga să plătim 180.000 de euro (n.r. către FCSB, reprezentând salariul pe care Planic îl avea în ultimul an de contract). De asemenea, ne aşteptam ca Becali să facă recurs la TAS, care se va judeca mai târziu. Trebuie să ţinem cont şi de coronavirus. Dacă nu ar fi existat coronavirus, întreaga hotărâre ar fi despre compensaţii financiare (n.r. pe care Haifa ar fi trebuit să i le plătească FCSB-ului).

Acesta este primul caz sau printre primele cazuri înaintat la FIFA ca urmare a pandemiei de coronavirus. Apărarea Stelei (n.r. FCSB) s-a bazat pe asta”, a declarat un membru din departamentul juridica al lui Maccabi Haifa, citat de Sport1.

Cum a apărut conflictul între Bogdan Planic şi FCSB

Fundaşul sârb a decis în vară să rupă unilateral contractul cu FCSB, deşi mai avea un an din înţelegere. Sfătuit de impresarul său, Bogdan Planic a luat această decizie după ce a fost trimis în şomaj tehnic, pe motiv că pandemia de coronavirus a afectat veniturile clubului.

Planic a considerat însă că Gigi Becali a încălcat termenii contractului şi a decis astfel să rezilieze unilateral înţelegerea. Ulterior, fundaşul în vârstă de 29 de ani a încercat să se transfere la mai multe echipe, dar a fost refuzat după ce Gigi Becali a anunţat că clubul care îl va legitima riscă să plătească o sumă compensatorie de 10 milioane de euro.

În cele din urmă, după ce au studiat cu atenţie dosarul, cei de la Maccabi Haifa au decis să-şi asume riscul şi să-l legitimeze. Imediat, cei de la FCSB au depus o plângere la FIFA prin care cer 10 milioane de euro de la Maccabi Haifa şi de la jucător şi o decizie urmează să se dea în maximum o lună.

Însă cei de la Maccabi Haifa sunt încrezători că vor avea câştig de cauză şi nu vor fi obligaţi să plătească prea mulţi bani către FCSB.

Afla mai multe despre: bogdan planic 

viewscnt
Articole similare