Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură de teatru! Jucătorul pe care Gigi Becali l-a umilit chiar după primul meci ar putea ajunge în naţionala Portugaliei

Lovitură de teatru! Jucătorul pe care Gigi Becali l-a umilit chiar după primul meci ar putea ajunge în naţionala Portugaliei

Campionate

Comentarii

Artur Jorge, jucător la care Gigi Becali a renunţat uşor, a devenit unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Portugalia şi acum speră că va prinde lotul pentru EURO, alături de staruri precum Cristiano Ronaldo sau Bernando Silva.

Artur Jorge s-a transferat la FCSB în vara lui 2017, când a fost împrumutat de la Sporting Braga, cu opţiune pentru un transfer definitiv. Fundaşul portughez n-a primit însă prea multe şanse şi a avut doar patru apariţii într-un întreg sezon. A revenit la Braga în vara lui 2018, care l-a lăsat apoi să plece gratis la Vitoria Setubal. Acum, este unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Portugalia şi speră că va prinde lotul pentru Campionatul European care ar fi trebuit să se dispute în acest an, dar care a fost amânat pentru 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Dat afară de FCSB, acum poate prinde naţionala Portugaliei

Transferul la Vitoria Setubal i-a prins bine lui Artur Jorge, care a jucat în 22 din cele 24 de etape scurse până acum din campionatul Portugaliei. Fundaşul în vârstă de 25 de ani a avut evoluţii excelente şi în iarnă a fost aproape de un transfer la Southampton, dar englezii au oferit prea puţini bani, 1,5 milioane de euro.
Acum, Artur Jorge speră că va juca la fel de bine şi după ce se va relua campionatul, întrerupt din cauza coronavirusului şi va intra în atenţia selecţionerului Portugaliei: ”Am ambişia de a reprezenta echipa naţională. Nu ştiu dacă va fi în 2021 şi nici dacă va fi la Campionatul European, dar îmi menţin acest obiectiv şi sper să reprezint într-o bună zi echipa naţională”, a declarat Artur Jorge. 
 
Artur Jorge a jucat pentru echipene de juniori ale Portugaliei, însă n-are până acum nicio selecţie la seniori. 

Cum a renunţat FCSB la Artur Jorge după doar patru meciuri

Debutul lui Artur Jorge la FCSB a fost plin de ghinion. Fundaşul portughez a avut prima apariţie într-un meci cu Daco-Getica, însă şi-a dat autogol după doar 12 secunde. Imediat după meci, Gigi Becali s-a declarat dezamăgit de prestaţia jucatorului pe care în transferase de doar o zi. De altfel, a fost singurul meci pe care Artur Jorge l-a jucat în Liga 1. Celelalte trei apariţii au fost în Cupa României.
”Artur Jorge nu rămâne la echipă. Pa, la revedere! Ce şanse să îi dai? L-a băgat pe Planic şi a rămas în echipă, că e fotbalist. Dacă vine o minge simplă şi tu o dai afară în aut, n-ai spirit de observaţie. A făcut multe greşeli Artur Jorge şi mi-am dat seama că nu e de Steaua. Nu l-am adus eu”, a declarat Becali în ianuarie 2018, cu şase luni înainte ca Artur Jorge să se despartă de FCSB. 

Artur Jorge, dezamăgit de cum a fost tratat la FCSB

La un an de la despărţirea de FCSB, Artur Jorge a declarat că a fost nedrept felul în care a fost tratat la FCSB. Mai ales că a fost aruncat în meciul cu Daco-Getica la doar o zi după ce fusese transferat. Ori acea partidă a fost cea care i-a marcat aventura la FCSB, Gigi Becali dând ordin să nu mai joace:
”Eu cred că nu a fost normal ceea ce mi s-a întâmplat acolo. Este adevărat, am făcut o greşeală şi am ratat o şansă primită din partea lor la primul meu meci pentru Steaua, dar toţi ştiau că eu ajunsesem la Bucureşti cu o zi înaintea meciului cu Juventus, nu am fost cu ei în cantonament, nu îmi cunoşteam noii coleg. Ei niciodată nu mi-au dat alte ocazii ca să arăt ceea ce pot şi care îmi este adevăratul nivel, nu mi-au dat şansa să joc în alte meciuri din Liga 1. Eu înainte am adunat 32 de meciuri pentru Braga, am jucat în Europa League în sezonul de dinainte să ajung la Steaua. Situaţia prin care am trecut la Steaua este incredibilă… Asta e părerea mea! Toţi cei de la Steaua ştiau că mereu m-am antrenat bine, nu am făcut nicio problemă pe parcursul contractului cu Steaua, i-am respectat pe toţi... Nu a fost corect ceea ce mi-au făcut cei de la Steaua”, a spus Jorge. 
 

Afla mai multe despre: artur jorge 

viewscnt
Articole similare