Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură grea încasată de FCSB şi Gigi Becali! Patronul clubului s-a judecat la FIFA, dar a pierdut 1.000.000 de euro în faţa unui club important

Lovitură grea încasată de FCSB şi Gigi Becali! Patronul clubului s-a judecat la FIFA, dar a pierdut 1.000.000 de euro în faţa unui club important

FCSB

Comentarii

FCSB a pierdut procesul împotriva celor de la Galatasaray, ajuns la FIFA, în privinţa clauzei din contractul jucătorului cu formaţia turcă, care face referire la calificarea echipei în grupele UEFA Champions League.

Olimpiu Moruţan, jucătorul ajuns la Galatasaray de la FCSB în vara anului 2021, pe suma de 4.100.000 de euro, a fost subiectul unei dispute între cele două cluburi importante, la nivelul Europei de Est.

FCSB, învinsă de Galatasaray în procesul la FIFA, în cazul lui Olimpiu Moruţan

În cadrul contractului său cu proaspăta câştigătoare a campionatului din Turcia, Moruţan avea o clauză care avea să se activeze în momentul în care gruparea "Cim Bom" se califica în grupele UEFA Champions League.

Galatasaray a reuşit acest lucru, la începutul sezonului recent încheiat. Pe data de 29 august 2023, Galatasaray o învingea pe Molde şi se califica în grupele Ligii Campionilor. Olimpiu Moruţan a fost cedat permanent la o altă formaţie din Super Lig, Ankaragucu, pe data de 20 august, pentru suma de 3.000.000 de euro.

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, susţinea în toamna anului 2023 că formaţia din Turcia ar fi trebuit să achite suma de 1.000.000 de euro celor de la FCSB, pentru bifarea clauzei prezente în contractul lui Olimpiu Moruţan. Oficialii celor de la Galatasaray au refuzat, în contextul în care clubul a reuşit performanţa menţionată în înţelegerea dintre cele două cluburi după cedarea lui Moruţan în mod definitiv.

FCSB a mers la FIFA, dar formul mondial a apreciat varianta celor de la Galatasaray, iar campioana Turciei a avut câştig de cauză. FCSB este nevoită, în urma soluţionării procesului, să achite 20.000 de dolari, drept cheltuieli de judecată.

"Jucătorul a fost transferat la Ankaragucu pe 20 august, iar calificarea a fost obţinută pe 29 august. Clauza nu s-a activat, iar suma nu trebuie plătită", se arată în documentul oficial al FIFA Football Tribunal.

Afla mai multe despre: fcsbolimpiu morutangalatasarayankaragucuuefa champions leaguegigi becali 

viewscnt
Articole similare