Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură importantă în fotbalul românesc. A jucat pentru naţionala Portugaliei şi a strâns sute de meciuri la Benfica şi Porto, dar acum a semnat cu o echipă din Liga a III-a

Lovitură importantă în fotbalul românesc. A jucat pentru naţionala Portugaliei şi a strâns sute de meciuri la Benfica şi Porto, dar acum a semnat cu o echipă din Liga a III-a

Fotbal intern

Comentarii

Portughezul Joao Manuel Pinto a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei Dacia Unirea Brăila, ocupanta ultimului loc (10) în Seria a 2-a a Ligii a III-a, potrivit paginii de Facebook a clubului.

Joao Pinto, născut pe 26 mai 1973, a evoluat pe postul de fundaş central pentru FC Porto, Benfica, Murcia şi Sion. Are în palmares patru titluri de campion al Portugaliei, 2 Cupe şi 2 Supercupe ale Portugaliei, precum şi Cupa Elveţiei (2006).

"Mulţumesc clubului Dacia Unirea Brăila că m-a luat în considerare. După o lungă discuţie cu directorul sportiv, care mi-a explicat proiectul de refondare, am luat o decizie. Vreau sa precizez ca decizia mea de a ajunge la Brăila nu este o decizie economică, dar datorită prieteniei puternice cu Gianluca Pavanello şi a proiectului sportiv în care mă voi implica în totalitate cu felul meu de a înţelege fotbalul, sper să pot aduce experienţa mea la club şi jucători pentru a construi ceva important", a declarat Joao Pinto.

Joao Pinto, care are o selecţie în naţionala Portugaliei, nu se poate lăuda cu un CV impresionant şi în funcţia de antrenor, el pregătind în carieră doar echipe precum Cinfaes, Moncarapachense, Lusitano, Sertanense, Vila Real, Quarteirense, Moura şi Machico.

Clubul Dacia Unirea Brăila a fost preluat în toamnă de un grup de investitori italieni şi argentinieni şi îl are ca preşedinte pe scouterul italian Renato Favero, iar director tehnic a fost numit Gianluca Pavanello.

Afla mai multe despre: braila 

viewscnt
Articole similare