Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură importantă reuşită de FRT. George Cosac, atac virulent după câştigarea procesului cu Ministerul Sportului

Lovitură importantă reuşită de FRT. George Cosac, atac virulent după câştigarea procesului cu Ministerul Sportului

Tenis

Comentarii

FRT a cerut executarea silită a Ministerului Sportului pentru sistarea ilegală a finanţării în ultimii 5 ani prin abuz al autorităţii.​

"Zi istorica pentru Federatia Romana de Tenis!
 

“Grupul infracţional organizat”, condus de Marius Vecerdea şi Ministerul Sportului îngenuncheaţi definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie, cel mai inalt for de justitie din Romania, prin decizia nr. 5211/02.11.2021  şi publicata 10.10.2022.


Dupa 7 ani de procese, Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat ca Ministerul Sportului a incalcat legea cand a sistat ilegal finantarea Federatiei Romane de Tenis, timp de 4 ani.
 
Disperat pentru a ajunge presedintele FR Tenis, Marius Vecerdea, conducatorul si coordonatorul unui “grup infractional organizat”, a pus presiune pe conducerea Ministerului Sportului pentru a sista/opri finantarea FR Tenis in cea mai buna perioada din istoria sa cu performante deosebite:

• Simona Halep numarul 1 WTA, castigatoarea de Wimbledon, Roland Garros si alte numeroase turnee,
• Horia Tecau impreuna cu Florin Mergea, mediale de argint la Jocurile Olimpice de la Rio,
• Horia Tecau castigator de Grand Slam la Wimbledon si Australian Open, castigator al Turneului Campionilor in finala contra lui Florin Mergea
• Si numeroase alte performante extraordinare obtinute de ceilalti sportivi.

Cata ura, cat venin, poti avea in tine, sa sistezi finantarea a sute de copii din loturile nationale, sa le distrugi visurile “de a deveni Halep sau Tecau”, sa-ti bati joc de sutele de parinti care au investit in proprii copii, asteptand si un mic aport din partea statului, cand tu te-ai înfruptat cu sute de mii de euro, bani publici din primăria Sibiului (apropos, ştie doamna primar ca tu ai primit cea mai mare parte din bani de la ATP pentru organizarea turneului de tenis din Sibiu, iar banii primariei ti-au intrat in buzunar?).

Cata răutate a avut “Justiţiarul” care a intentat peste 50 de procese Federatiei boicotand Adunarile Generale, tinand la usa sute de cluburi sportive, interzicandu-le dreptul la vot ?

Profitand de relatia cu presedintele Klaus Iohannis, si aratandu-le tuturor mesaje purtate direct cu acesta pentru a impresiona, Marius Vecerdea s-a luptat  7 ani cu disperare sa distrugra FR Tenis si s-o bage in faliment.

In ciuda faptului ca presedintele Klaus Iohannis si premierul Nicolae Ciuca si-au exprimat in numeroase randuri sustinerea pentru sportivii de performanta, pentru dezvoltarea infrastructurii si a performantelor sportive, Marius Vecerdea a intentat si procesul de dizolvare a federatiei.

La fel de grav ca toate demersurile intreprinse in ultimii 7 ani este si situatia in care, mai mult ca sigur, fara stirea presedintelui Iohannis a convins un consilier prezidential sa sune la ministerul sportului, sa puna presiune pe functionarii din institutie, care la randul lor sa puna presiune sau sa sanctioneze Federatia Romana de Tenis.

De asemenea, un alt tupeu fara limite, al celor din grupul infractional organizat, a fost atunci cand au fugit in plina sedinta cu procesul verbal al Adunarii Generale.

Dupa medalia de argint, castigata de Tecau si Mergea la Rio, in 2016, FR Tenis se afla printre cele 4 federatii medaliate si ar fi trebuit sa aiba incepand cu 2017 intre cele mai mari bugete, aproximativ 2 milioane de euro, pe an. Deci, in perioada 2017-2020, FR Tenis a pierdut aproximativ 8 milioane de euro, bani sistati impotriva legii!!
Disperat ca pierde cele mai importante procese, Vecerdea a rugat reprezentantul unei importante case de avocatura sa se intalneasca cu subsemnatul pentru a ajunge la o înţelegere.

Raspunsul meu distinsului domn de la casa de avocatura, a fost clar si fara echivoc: “Pentru dreptatea federatiei, pentru sutele de copii carora le-a curmat visurile, pentru parintii care au sperat ca copii lor vor deveni campioni, pentru sutele de cluburi tinute departe de hotarari, pentru toti oamenii jigniti si injurati, pentru toti cei ce au muncit si sustinut federatia, nu pot negocia cu el si nu pot intrerupe procesele”.

Azi Inalte Curte de Casatie si Justitie desfiinteaza hotararea ilegala a Ministerului Sportului si implicit visul lui Vecerdea de a desfiinţa federatia!

Sper ca cei din Ministerul Sportului, care au cedat presiunii din acea vreme, vor avea curajul sa il arate cu degetul.
Federatia Roamana de Tenis a demarat deja in fata Curtii de Apel Bucuresti executarea silita a Ministerului Sportului pentru plata sumelor retinute pe nedrept, la care se adauga dobanda legala penalizatoare.

Acesti bani vor fi investiti primordial in dezvoltarea sectorului juvenil şi infrastructura in incercarea de a repara, pe cat posibil, prejudiciile produse in decursul acestor 4 ani, prin blocarea nedreapta a finantarii tenisului romanesc" , se arată în comunicatul semnat de preşedintele interimar al FRT, George Cosac.

Afla mai multe despre: george cosac 

viewscnt
Articole similare